Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
30.05.2022, 10:00

Η Wendy's μπορεί να είναι προς πώληση...

Η Wendy's μπορεί να είναι προς πώληση...

Η Wendy's μπορεί να βγήκε προς πώληση, καθώς ο πρόεδρος της εταιρείας, Nelson Peltz, δήλωσε ότι μεγάλος μέτοχος, η Trian Partners, θέλει να διερευνήσει μια πιθανή πώληση ή συγχώνευση για την αλυσίδα.

Η Trian είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της αλυσίδας μπιφτεκιών.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο θα εξετάσει προσεκτικά κάθε πρόταση που θα υποβληθεί από την Trian Partners", ανέφερε η Wendy's σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας ότι "παραμένουμε επικεντρωμένοι στην επίτευξη του οράματός μας να γίνουμε η πιο ακμάζουσα και αγαπημένη μάρκα εστιατορίων στον κόσμο".

Πώς επηρέασε την ετααιρεία η πανδημία

Στις αρχές της πανδημίας, η Wendy's κέρδιζε εύκολα τους αντιπάλους της στο πρωινό, ένα βασικό τμήμα στην άκρως ανταγωνιστική αγορά γρήγορου φαγητού.

Αλλά το πρωινό δεν ήταν αρκετό για να ενισχύσει σημαντικά τις πωλήσεις τους τελευταίους μήνες.

"Το περιβάλλον πρωινού αναμφίβολα αμφισβητήθηκε σε ολόκληρο τον κλάδο, επηρεάζοντας τις προσδοκίες μας για την αύξηση των πωλήσεων για ολόκληρο το έτος", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Todd Penegor  νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η Wendy's έχει επίσης πληγεί σκληρά από το υψηλότερο κόστος των πρώτων υλών και του εργατικού δυναμικού και δήλωσε ότι τα περιθώρια κέρδους έχουν συρρικνωθεί.