Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13.01.2022, 09:00

Bank of America: Πώς οι αυξήσεις των τιμών ευνοούν τα εστιατόρια

Bank of America: Πώς οι αυξήσεις των τιμών ευνοούν τα εστιατόρια

Οι τιμές των τροφίμων εκτινάσσονται στα ύψη, ασκώντας πίεση τόσο στα εστιατόρια όσο και στους καταναλωτές.

Ωστόσο, το CNBC αναφέρει ότι το κόστος του φαγητού στο σπίτι αυξάνεται ταχύτερα από τους λογαριασμούς για φαγητό εκτός σπιτιού, κάτι που θα μπορούσε να βοηθήσει τα εστιατόρια να ανακτήσουν μερίδιο από το έδαφος που έχασαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Καθώς η βιομηχανία εστιατορίων προσπαθεί να ανακάμψει από την κρίση, τα εστιατόρια ανταγωνίζονται όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με τα σούπερ μάρκετ. 

Τα εστιατόρια έχουν δει τις επιχειρήσεις τους να ανακάμπτουν από τότε, αλλά ο κλάδος δεν έχει ακόμη ανακάμψει πλήρως. Η τελευταία έκρηξη νέων κρουσμάτων Covid-19 που προέρχονται από την παραλλαγή όμικρον θα μπορούσε να αποτελέσει άλλο ένα εμπόδιο για τα εστιατόρια. Τα στοιχεία του Black Box Intelligence δείχνουν ότι η αύξηση των πωλήσεων των εστιατορίων την εβδομάδα που έληξε στις 2 Ιανουαρίου ήταν μειωμένη σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του Δεκεμβρίου, υποδηλώνοντας ότι ορισμένοι προσεκτικοί καταναλωτές μπορεί να αποφεύγουν να τρώνε στα εστιατόρια.

Ωστόσο, η αναλύτρια της Bank of America Securities, Sara Senatore, έγραψε σε σημείωμα την Τρίτη ότι το χάσμα μεταξύ του πληθωρισμού για τα τρόφιμα στο σπίτι και των τροφίμων εκτός σπιτιού, ενισχύει τα εστιατόρια, κάνοντας το φαγητό έξω πιο ελκυστικό για τους καταναλωτές. Αυτό θα μπορούσε να δώσει ώθηση στα εστιατόρια κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, οι τιμές των τροφίμων στο σπίτι αυξήθηκαν κατά 6,5% τους τελευταίους 12 μήνες. Τα κρέατα, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα αυγά σημείωσαν τις υψηλότερες αυξήσεις τιμών. Το κόστος του φαγητού εκτός σπιτιού αυξήθηκε κατά 6%.