Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
14.01.2023, 12:00

Mc Donald's™ Κύπρου: Οι δυσκολίες του real estate και η επέκταση στη Λεμεσό

Mc Donald's™ Κύπρου: Οι δυσκολίες του real estate και η επέκταση στη Λεμεσό

Το 24ο κατάστημά της αναμένεται να ανοίξει εντός του 2023 η McDonald’s Κύπρου, το οποίο θα βρίσκεται στο Ζακάκι. Μιλώντας στο horecaopen.com η επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εστιατορίων McDonald’s Κύπρου, Κατερίνα Ανδρέου, εξηγεί ότι η εταιρεία δεν επέλεξε τυχαία το προάστιο της Λεμεσού για το νέο της κατάστημα, το οποίο και αυτό θα ενσωματώνει το μοντέλο υπηρεσιών "Experience of the Future", θα προσφέρει υπηρεσίες Drive Thru, Delivery και Dine-In, και θα διαθέτει ένα σύγχρονο McCafé, καθώς και PlayPlace. "Η Λεμεσός δεν εξαιρείται ποτέ από τα αναπτυξιακά μας πλάνα, είναι μια περιοχή που μας εμπνέει για την πλούσια ιστορική κληρονομιά και πολιτισμική της παράδοση".

Yψηλά τα ενοίκια στην Κύπρο

Η κα. Ανδρέου επισήμανε, δε, ότι και στην Κύπρο παρατηρείται δυσκολία στην εύρεση ακινήτων, λόγω των αυξημένων μισθωμάτων, με τις τιμές των ενοικίων να είναι αρκετά υψηλές σε όλες τις πόλεις, κυρίως, όμως, στην Λεμεσό.
"Η άμεση ανάγκη για στέγαση, το κόστος συντήρησης που έχει αυξηθεί σημαντικά, καθώς και η μειωμένη προσφορά ακινήτων προς ενοικίαση έχουν προσθέσει το δικό τους λιθαράκι στη διαμόρφωση της σημερινής εικόνας των ακινήτων. Πλείστοι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι αφενός πρόθυμοι να διαπραγματευτούν μέχρι ενός σημείου, αφετέρου οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές. Οι επιπτώσεις της πανδημίας σε όλο το φάσμα της οικονομίας, δυστυχώς δεν άφησαν ανεπηρέαστα ούτε τα ακίνητα ούτε και τις τιμές των ενοικίων".

Σταθερό επενδυτικό ενδιαφέρον

Ωστόσο, όπως ανέφερε, η McDonald’s Κύπρου διατηρεί ένα σταθερό προφίλ σε ό,τι αφορά την επενδυτική της στρατηγική της. Μάλιστα, η ανέγερση κάθε εστιατορίου της γίνεται σε έκταση γης που ανήκει στην ίδια την εταιρεία, αν και η εξεύρεση και επιλογή κάθε τοποθεσίας αποτελεί πάντοτε μία χρονοβόρα διαδικασία και σε καμία περίπτωση δεν είναι ούτε απλή ούτε εύκολη υπόθεση, όπως εξηγεί χαρακτηριστικά.
Σημειώνεται ότι αναπόσπαστο μέρος των αναπτυξιακών πλάνων της McDonald’s είναι κάθε χρόνο και οι ανακαινίσεις υφιστάμενων εστιατορίων McDonald’s, με το κατάστημα που βρίσκεται στη Λεωφ. Μακαρίου, στην Λεμεσό να αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

Ανοικτοί σε συνεργασίες αειφορίας

Όπως είχατε διαβάσει στο FnB Daily στις 7/10, η Premier Capital, εταιρεία διαχείρισης των McDonald’s στην Ελλάδα, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Polygreen για Zero Waste εστιατόρια McDonald’s, ενέργεια που χαιρετίζει η κα. Ανδρέου, λέγοντας ότι το Just Go Zero της Polygreen είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου οικονομικού μοντέλου, τονίζοντας ότι και η McDonald’s Κύπρου δεν αποκλείει μια αντίστοιχη συνεργασία στο εγγύς μέλλον, δεδομένου ότι θα υπάρξει συνεργασία με τις κρατικές αρχές, σχετικά με τη διαδικασία συλλογής των απορρίμάτων.
"Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις συνεργασίας που βασίζονται στη στρατηγική μας για θέματα αειφορίας, καθώς στη McDonald’s κάνουμε το καλύτερο δυνατό σήμερα, για ένα καλύτερο αύριο. Με το σλόγκαν μας ‘Because at McDonald’s Everyone’s Tomorrow Matters’, συνεχίζουμε να υλοποιούμε περισσότερες βιώσιμες πρακτικές που αφορούν στην προστασία και ανάπτυξη της Γης, αλλά και στην αναβάθμιση ποιότητας ζωής του ανθρώπου και του φαγητού του".

Επενδύσεις στο digital marketing

Με το 70% των παραγγελιών να γίνεται ηλεκτρονικά, η κα. Ανδρέου εξήγησε ότι η εταιρεία επενδύει σε ολοκληρωμένες στρατηγικές digital marketing, γεγονός που συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των πωλήσεων αλλά και του brand engagement με το καταναλωτικό κοινό. "Και φέτος η εφαρμογή McDonald’s Cyprus εξακολουθεί να έχει μεγάλη απήχηση, ενώ αντίστοιχα η υπηρεσία McDelivery συνεχίζει με τους ίδιους ανοδικούς ρυθμούς να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής".

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.