Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
09.01.2023, 16:58

Η εστίαση δεν μπορεί να ξεπεράσει εύκολα την πανδημία - Της Κατερίνας Ανδρέου (Mc Donald's Κύπρου)

Η εστίαση δεν μπορεί να ξεπεράσει εύκολα την πανδημία - Της Κατερίνας Ανδρέου (Mc Donald's Κύπρου)

Της Κατερίνας Ανδρέου*

Οι επιπτώσεις της πανδημίας δεν μπορούν να ξεπεραστούν τόσο εύκολα και απλά, σε παγκόσμιο επίπεδο. Θα πάρει καιρό, γιατί έχει επηρεάσει όλους τους τομείς της κοινωνίας. Αυτό που παρατηρώ όμως, το τελευταίο διάστημα είναι ότι ο κόσμος έχει ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τις φοβίες που προκάλεσε ο covid και αυτό είναι αρκετά ενθαρρυντικό. Το διαπιστώνουμε και από τους λάτρεις των εστιατορίων μας. Επανήλθαν σε πιο συχνή βάση στους Dine-In χώρους μας, αφού πλέον έχουν μειωθεί τα προστατευτικά μέτρα κατά του covid σε όλους τους χώρους εστίασης.

Η αύξηση πωλήσεων δεν ήταν ποτέ μία εύκολη υπόθεση, ούτε πριν ούτε μετά την covid εποχή και αυτό ισχύει για όλες τις επιχειρήσεις. Οι λέξεις-κλειδιά είναι η ανανέωση, η ψηφιακή αναβάθμιση και η διάθεση για εξέλιξη όσον αφορά στην εξυπηρέτηση πελατών. Για να διατηρήσει και να αυξήσει τις πωλήσεις του κάθε επιχειρηματίας που ασχολείται με τον τομέα αυτό, είναι σημαντικό να εφαρμόζει στην πράξη αυτές τις έννοιες. Εκτός από την υπηρεσία delivery που πρέπει να προσφέρεται από όλες τις επιχειρήσεις του τομέα εστίασης, οι επαγγελματίες του κλάδου χρειάζεται να επικεντρωθούν -σε μεγαλύτερο βαθμό- και σε θέματα στρατηγικών μάρκετινγκ, κατάρτισης προσωπικού και εξυπηρέτησης πελατών.

Ας μην ξεχνάμε, βέβαια, ότι είναι στη φύση του καταναλωτή να αναζητά υπηρεσίες που προσθέτουν νέες και καινοτόμες λύσεις, γι’ αυτό και η McDonald’s δεν σταματά ποτέ να επενδύει σε αυτό. Λειτουργικό παράδειγμα αποτελεί και η υπηρεσία παραγγελίας Mobile Order & Pay (MOP) των εστιατορίων μας που δίνει τη δυνατότητα προ-παραγγελίας και πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας, καθώς και την επιλογή του τρόπου παραλαβής, είτε από Drive-Thru είτε από Front Counter, είτε από Τable Service. 

* Η Κατερίνα Ανδρέου είναι Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης εστιατορίων McDonald’s Κύπρου

Πηγή φωτογραφίας: https://rmhc.org.cy/el/who-we-are/