Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
28.01.2022, 09:00

McDonald's: Πίεση από τις αυξήσεις κόστους εργασίας και εμπορευμάτων

McDonald's: Πίεση από τις αυξήσεις κόστους εργασίας και  εμπορευμάτων

Η McDonald's βρίσκεται αντιμετωπη με την αύξηση του κόστους εργασίας και των τιμών των εμπορευμάτων. Το κόστος τροφίμων και χαρτιού αυξήθηκε περίπου 4% στις ΗΠΑ το 2021, λέει ο CFO Kevin Ozan

Οι πιέσεις στα εμπορεύματα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το 2022, δήλωσε ο Kevin Ozan.

"Η μεγαλύτερη από αυτή την πίεση θα είναι το πρώτο εξάμηνο του έτους, και καθώς προχωρά η χρονιά, αναμένουμε ότι θα μειωθεί κάπως", δήλωσε ο Ozan.

Σημειώνεται ότι, κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν οι επιδόσεις της McDonald’s στο δ' τρίμηνο του 2021, καθώς τα αυξημένα κόστη στις πρώτες ύλες είχαν σημαντική επίπτωση τόσο στα κέρδη όσο και στα έσοδα της αμερικανικής αλυσίδας ταχυφαγείων.

Τα συνολικά έσοδα της McDonald’s ανήλθαν στα $6,01 δισ., οριακά χαμηλότερα από τα $6,03 δισ., που προέβλεψαν οι αναλυτές σε έρευνα της Refinitiv.

Παράλληλα, τα καθαρά κέρδη της αλυσίδας το δ' τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα $1,64 δισ., αυξημένα κατά 19% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2021, ενώ το λειτουργικό κόστος αυξήθηκε 14%.