Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
25.05.2022, 09:00

ΗΠΑ: Τέλος το ταμείο χρηματοδότησης επιχειρήσεων εστίασης

ΗΠΑ: Τέλος το ταμείο χρηματοδότησης επιχειρήσεων εστίασης

Η αμερικανική Γερουσία διέλυσε όλες τις ελπίδες επαναλειτουργίας του Ταμείου Αναζωογόνησης Εστιατορίων (RRF) και η Erika  Polmar, εκτελεστική διευθύντρια του Independent Restaurant Coalition, η οργάνωση του οποίου πέρασε μήνες πιέζοντας για το πακέτο βοήθειας ύψους $48 δισ. χτυπάει καμπανάκι.

"Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι των οποίων οι επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν", δήλωσε η Polmar. "Αναμένουμε ότι πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να χρεοκοπήσουν. Αυτή τη στιγμή διεξάγονται πολλές συμβουλευτικές υπηρεσίες. Ταυτόχρονα, υπάρχει μια τεράστια θέληση να αγωνιστούμε".

Η ψήφιση του νομοσχεδίου θα προσέθετε $40 δισ. στο RRF, καθώς το ταμείο των $28,6 δισ. εξαντλήθηκε γρήγορα πέρυσι, αφού βοήθησε μόνο λίγο πάνω από 100.000 αιτούντες από τα περισσότερα από 278.000 εστιατόρια που υπέβαλαν αίτηση.

Η ομάδα της Polmar εκτίμησε ότι περισσότερα από τα μισά από τα 177.300 εστιατόρια, που δεν έλαβαν βοήθεια από το RRF στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης, θα έκλειναν σε λίγους μήνες.

"Ακούγαμε επί ένα χρόνο ότι τα $28,6 δισ. ήταν μια προκαταβολή και ότι η Γερουσία γνώριζε ότι χρειαζόμασταν βοήθεια", δήλωσε. "Στο έτος που πέρασε, ενώ οι άνθρωποι πάλευαν για τις επιχειρήσεις του, δημιούργησαν ένα τεράστιο ποσό χρέους".

Κύμα αντιδράσεων

Στο Twitter και το Reddit και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, φορείς σε όλη τη χώρα εξέφρασαν την οργή τους για το γεγονός ότι το RRF δεν αναπληρώθηκε.

"Ο Δρ Ρότζερ Μάρσαλ και ο Τζέρι Μόραν (και οι δύο γερουσιαστές του Κάνσας)", έγραψε ένα άτομο στο Twitter. "Ελπίζω ότι εσείς οι δύο είστε καλοί μάγειρες γιατί απογοητεύσατε τα εστιατόρια του Κάνσας. Καλύτερα να μην πατήσετε το πόδι σας σε ένα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας".

Παρόλο που το RRF είναι νεκρό, η οργή των ανεξάρτητων εστιατόρων είναι πολύ ζωντανή.

Η IRC, η οποία σχηματίστηκε τις πρώτες ημέρες της πανδημίας για να προστατεύσει τις ανεξάρτητες επιχειρήσεις, θα πραγματοποιήσει τώρα ακρόαση με τα μέλη της και άλλους για να καθορίσει τα επόμενα βήματα.

"Υπάρχει η αντίληψη ότι η IRC δεν είναι ο Συνασπισμός Ανεξάρτητων Εστιατορίων αλλά ο συνασπισμός RRF, και αυτό απλά δεν ισχύει", είπε η Erika  Polmar. "Ανυπομονώ να εργαστώ για την εξεύρεση λύσεων σε πολλά από τα προβλήματα που αποκάλυψε η πανδημία στον κλάδο μας".