Η Petal Search αποτελεί τη λύση της Huawei στους περιορισμούς που έχουν επιβάλει στην κινεζική εταιρεία οι ΗΠΑ. Οι χρήστες των εν λόγω συσκευών δεν έχουν πρόσβαση στο Google Play. Μέσα από την Petal Search, λοιπόν, μπορούν να αναζητήσουν όλες τις εφαρμογές που θέλουν να εγκαταστήσουν, καθώς και να ενημερώσουν και τις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές που έχουν εγκατεστημένες,
Ο Fernando Garcia Calvo, υποδιευθυντής της Petal Search, μίλησε στο Horeca Open και τον Νεκτάριο Νώτη για την εφαρμογή και τα σχέδια ανάπτυξης στην Ελλάδα.
Η εφαρμογή σας έχει παρουσία και στην Ελλάδα;
Ναι, έχουμε παρουσία σε 170 χώρες, η Ελλάδα είναι μία από αυτές. Ωστόσο πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν είμαστε σε θέση να απελευθερώνουμε όλα τα features σε όλες τις χώρες ταυτόχρονα.
Γιατί μια επιχείρηση HoReCa -ένα μπαρ, ένα εστιατόριο- να επιλέξει να είναι μέρος της Petal Search;
Βασικά, είναι μια άλλη εναλλακτική επιλογή. Είμαστε νέοι σε αυτή την αγορά, αλλά αναπτυσσόμαστε. Αναπτυσσόμαστε πολύ γρήγορα και έχουμε δεσμευτεί να αναπτύξουμε μια μοναδική εμπειρία χρήστη. Γι' αυτόν τον λόγο, πιστεύουμε ότι η προσπάθεια αποδίδει. Βασιζόμαστε στην ίδια τεχνολογία με οποιαδήποτε άλλη μηχανή αναζήτησης, μπορεί κάποιος να πάρει τις ίδιες πληροφορίες και να κερδίσει έναν νέο τρόπο σύνδεσης με τον χρήστη. Προχωρούμε πολύ γρήγορα και η καινοτομία είναι κομμάτι του DNA μας.
Είστε πιο ακριβοί από άλλες πλατφόρμες;
Όχι, είμαστε πολύ φθηνότεροι. Προφανώς, είμαστε ένας μικρός παίκτης, που έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του, αλλά έχουμε υπομονή. Είμαστε ίσως δέκα φορές πιο φθηνοί από άλλες πλατφόρμες.
Τι πρέπει να κάνει μια επιχείρηση HoReCa για να μπει στην Petal Search;
Εάν γνωρίζεις πώς να προβάλλεις την επιχείρησή σου μέσω, για παράδειγμα, της Google My Business, με τις ίδιες πληροφορίες γίνεται η πρόσβαση και στην Petal Search. Είναι πολύ απλή διαδικασία, αρκετά γρήγορη και υποστηρίζουμε την ίδια τεχνολογία.
Ποια είναι τα σχέδιά σας για την ελληνική αγορά;
Η Ελλάδα αποτελεί μία από εκείνες χώρες της Ευρώπης του “δεύτερου κύματος”. Μετά τις μεγάλες χώρες, όπου είναι και οι μεγαλύτερες μας αγορές, η Ελλάδα είναι μέρος αυτού του “δεύτερου κύματος”. Κανονικά, στην Ελλάδα απελευθερώνουμε τα νέα features περίπου 2-3 μήνες αφού τα δοκιμάσουμε σε μια μεγαλύτερη αγορά. Αλλά το ποσοστό ανάπτυξης στην Ελλάδα είναι αρκετά μεγάλο και το επεκτείνουμε. Και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση με τις τοπικές ομάδες.
Σε φυσιολογικές συνθήκες, απελευθερώνουμε ένα νέο feature σχεδόν κάθε μήνα. Στην Ελλάδα, το ίδιο feature μπορεί να έρθει με δύο μήνες αναμονής αντί για έναν. Μερικές φορές δεν ανεβάζουμε μια λειτουργία επειδή δεν έχουμε ποιοτικά δεδομένα για μια χώρα. Δεν είναι γιατί δεν θέλουμε. Πρέπει να αναπτύξουμε αυτή την αντίληψη, έτσι ώστε retailers, τοπικοί επιχειρηματίες ή εστιατόρια να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας. Έχουμε μια ομάδα business development στην Ελλάδα, που είναι το τέλειο entry point για να επικοινωνήσει κάποιος μαζί μας.