Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
23.12.2021, 09:00

Η εστίαση στα νέα μέτρα από 3 Ιανουαρίου

Η εστίαση στα νέα μέτρα από 3 Ιανουαρίου

Εισήγηση για νέα μέτρα κατέθεσαν οι ειδικοί, λόγω της μετάλλαξης Ομικρον. Ζητούν ενισχυμένη μάσκα σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς αλλά και την ματαίωση όλων των ανοιχτών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί εισηγούνται μέτρα άμεσης εφαρμογής που θα ισχύσουν μέσα στην περίοδο των γιορτών αλλά και μέτρα που θα ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου. Η εστίαση είναι στα μέτρα από 3 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, η Επιτροπή προτείνει να έχουν άμεση εφαρμογή τα παρακάτω μέτρα:

Ματαιώνονται όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ, events κλπ)

Οσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή του θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Την επόμενη εβδομάδα, η επιτροπή θα ξανασυζητήσει για μέτρα που θα τεθούν μετά τις 3 Ιανουαρίου. Στο τραπέζι βρίσκονται περιορισμοί ωραρίων σε εστίαση και διασκέδαση και επέκταση της τηλεργασίας.

Σήμερα, Πέμπτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού στην οποία και θα εξετασθούν οι εισηγήσεις των ειδικών. Στη συνέχεια, ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα θα κάνει ο υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης.