Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
29.12.2021, 15:42

Η επίσημη ανακοίνωση: Τι ισχύει στην εστίαση από το πρωί της Πέμπτης

Η επίσημη ανακοίνωση: Τι ισχύει στην εστίαση από το πρωί της Πέμπτης

Έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα, μόνο με καθήμενους πελάτες και χωρίς μουσική θα λειτουργούν τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης από αύριο Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Μόνο για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων έως τις 2:00 το πρωί, με το ίδιο καθεστώς.

Αρχικά, τα μέτρα επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου 2022, ωστόσο, αποφασίστηκε η επίσπευση της εφαρμογής τους.

Πλην της εστίασης, από αύριο επιβάλλεται τηλεργασία στο 50% όπου είναι εφικτό και χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην εστίαση και στα σούπερ μάρκετ. Επισης, θα εφαρμοστούν τα μέτρα που ήδη ανακοινώθηκαν στη χωρητικότητα των γηπέδων.

Όσον αφορά στην εστίαση και την διασκέδαση:

Το ωράριο λειτουργίας θα είναι έως τις 12 τα μεσάνυχτα. Θα υπάρχουν μόνο καθήμενοι σε τραπέζια 6 ατόμων χωρίς ορθίους και απαγόρευση μουσικής. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς κατ’ εξαίρεσιν το ωράριο θα επεκταθεί έως τις 2 τα ξημερώματα αλλά θα ισχύουν όλοι οι άλλοι περιορισμοί.

Όλα τα άλλα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί ισχύουν από αύριο και έχουν να κάνουν με τηλεργασία και χρήση διπλής μάσκας.

Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι οι συμπολίτες μας που πλήττονται είναι στις νεότερες γενιές και πολλοί νοσούν και νοσούν ασυμπτωματικά, είπε ακόμα ο υπουργός Υγείας. Τόνισε ακόμα ότι όποιος εξ’ αυτών έχει βρεθεί σε χώρους με συγχρωτισμό θα πρέπει να συμπεριφέρεται σαν εν δυνάμει φορέας του ιού. Κάλεσε επίσης τους νέους να κάνουν τεστ. Επίσης, απαγορεύονται τα πάρτι σε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο έτσι ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της βραδινής διασκέδασης σε άλλους χώρους.