Αλλαγές δία της πλαγίας οδού έρχονται στην εστίαση από 1η Φεβρουαρίου. Όπως φαίνεται θα υπάρξουν αλλαγές στα πιστοποιητικά εμβολιασμού και αν δεν υπάρξει κάποια ταυτόχρονη αλλαγή για τον τρόπο πρόσβασης στην εστίαση, τότε τα καταστήματα θα επηρεαστούν. Ταυτόχρονα από χθες άνοιξε η συζήτηση για το ενδεχόμενο να μην υπάρξουν νέα μέτρα, αλλά να υπάρξει άρση των μέτρων για τη μουσική και το ωράριο λειτουργίας.
Μέσα στις επόμενες μέρες όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν.
Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι λήγει από 1η Φεβρουαρίου η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού στους 7 μήνες.
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης προανήγγειλε την Κυριακή τη σημαντική αλλαγή σε ό,τι αφορά τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.
Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού λήγει στους επτά μήνες για όσους άνω των 18 ετών δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση εμβολίου. Το μέτρο θα έχει εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση και έχει κλείσει το επτάμηνο θα θεωρείται ανεμβολίαστος.
Όπως είπε ο υπουργός το μέτρο αυτό αφορά περίπου 500.000, και θα υπάρχει η δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού για τρίτη δόση μέχρι την 1η Φεβρουαρίου
Την ίδια στιγμή όσοι δεν θα εμβολιαστούν με τρίτη δόση εντός 7μηνου από τη δεύτερη δόση θα έχουν πρόσβαση στο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού που έχει ισχύ για εννιά μήνες, αλλά αφορά μόνο τα ταξίδια.
Για την είσοδο σε εστίαση και κλειστούς χώρους θα χρειάζεται να επιδεικνύουν το ελληνικό πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Για περαιτέρω περιορισμούς στους ανεμβολίαστους, όπως την απαγόρευση εισόδου και σε εξωτερικούς χώρους της εστίασης, ο υπουργός Υγείας σημείωσε πως αυτήν τη στιγμή αυτό το μέτρο δεν φαίνεται να προσφέρει κάτι υγειονομικά.