Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
26.01.2022, 09:00

Ο έξυπνος τρόπος για να αυξήσετε τις τιμές

Ο έξυπνος τρόπος για να αυξήσετε τις τιμές

Τα εστιατόρια συνεχίζουν να αγωνίζονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αντιμετωπίζοντας ολοένα πιο αυξανόμενα κόστη, εκτός από το προσωπικό και τις προκλήσεις που σχετίζονται με την υγεία. Η ζήτηση υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά, καθώς τα προβλήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας συνεχίζουν. 

Οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί δραματικά τους τελευταίους 18 μήνες και οι περισσότεροι πελάτες σήμερα κατανοούν και αντιμετωπίζουν με συμπάθεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρότερα, ανεξάρτητα εστιατόρια.

Αυτή είναι λοιπόν μια μοναδική ευκαιρία. Εάν επρόκειτο ποτέ να υπάρξει μια στιγμή που οι πελάτες σας συγχωρούν, αυτή είναι η στιγμή. Θέλουν τα τοπικά εστιατόριά τους να πετύχουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε απλώς να αυξήσετε τα πάντα 5%, 10%, 15% ή περισσότερο μέσα σε μια μέρα. Το κλειδί είναι όχι απλώς να αυξήσετε τις τιμές του μενού σας, αλλά και να βεβαιωθείτε ότι λειτουργείτε έξυπνα για να ελαχιστοποιήσετε τις επιπτώσεις αυτών των αυξήσεων στην επιχείρηση και στους επισκέπτες.

Υπάρχουν δύο βήματα:

Να είστε ευέλικτοι και να αναζητάτε εναλλακτικές. Υπάρχει μια φιλοσοφία της παλιάς σχολής ότι αν ξεμείνετε από ένα αντικείμενο ή αλλάξετε ένα στοιχείο μενού, τότε τα παρατάτε. Αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα — ειδικά σήμερα. Δεν τα παρατάτε εάν προσπαθείτε να λειτουργήσετε πιο αποτελεσματικά και έξυπνα.

Δημιουργήστε ή διατηρήστε μια καλή γραμμή επικοινωνίας με τους προμηθευτές. Αυτό είναι απαραίτητο. Όσο πιο έγκαιρα ειδοποιήσετε, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να ενεργήσετε για να προμηθευτείτε αυτό το εναλλακτικό κομμάτι κρέατος ή οτιδήποτε άλλο και να αποφύγετε τις ελλείψεις.