Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
11.02.2022, 14:00

Θανάσης Παναγούλιας (FORUM): Trendsetter του κλάδου φιλοξενίας η έκθεση HORECA 2022

Θανάσης Παναγούλιας (FORUM): Trendsetter του κλάδου φιλοξενίας η έκθεση HORECA 2022

Όλες τις λύσεις και προτάσεις που χρειάζονται οι επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης και φιλοξενίας, προκειμένου να προσαρμοστούν στο νέο και συνεχώς μεταβαλλόμενο και απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον θα προσφέρει η HORECA 2022, αναφέρει στο horecaopen.com ο Θανάσης Παναγούλιας, CEO της FORUM ΑΕ, διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης που άνοιξε σήμερα τις πύλες της και θα διεξαχθεί έως και τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo σε απόλυτα ασφαλείς και Covid-free συνθήκες.

Συνέντευξη στην Στέλλα Αυγουστάκη

Τι προσδοκίες σας δημιουργεί η φετινή διοργάνωση;
Η ανάγκη της αγοράς να βρεθεί ξανά από κοντά, να συζητήσει, να ανταλλάξει απόψεις, να ανακαλύψει προϊόντα και υπηρεσίες, με συνδυασμό με το γεγονός ότι στην έκθεση συμμετέχουν 500 από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες εξοπλισμού και τροφοδοσίας επιχειρήσεων τουρισμού και εστίασης, μας δίνει την πεποίθηση ότι η HORECA θα αποτελέσει ξανά τη σημαντικότερη επιχειρηματική και επικοινωνιακή πλατφόρμα για τον κλάδο της φιλοξενίας! Παρά τις συνεχιζόμενες δυσκολίες και την αβεβαιότητα που αντιμετώπισε ολόκληρος ο κλάδος της φιλοξενίας, μπορούμε να πούμε ότι πλέον ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και ελπίδα και η HORECA 2022 έρχεται για να συμβάλλει στην προώθηση τάσεων και καινοτομιών που θα διαμορφώσουν το μέλλον για τους κλάδους των Ξενοδοχείων, της Καφεστίασης και της Μαζικής Εστίασης.

Ποια είναι τα μεγέθη της φετινής HORECA;
Παρά τις δυσκολίες της εποχής και τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει αφήσει η πανδημία στην προμηθευτική αγορά, είμαστε πολύ περήφανοι για το γεγονός ότι η έκθεση HORECA, έχει συγκεντρώσει 500 εκθέτες διατηρώντας τα pre covid μεγέθη της. Από μόνο του αυτό το γεγονός δείχνει την εμπιστοσύνη που έχει η προμηθευτική αγορά στην εμπορική δυναμική της έκθεσης και ότι εδώ και 16 χρόνια έχει χτίσει γερά θεμέλια στην ανάπτυξη του ελληνικού επιχειρείν.

Τι νέο θα δούμε τις παράλληλες εκδηλώσεις;
Μέσα από τα ολοκληρωμένα και στοχευμένα σεμινάρια και τις παρουσιάσεις των παράλληλων εκδηλώσεων θέλουμε να προσφέρουμε στους επιχειρηματίες τα απαραίτητα "εργαλεία", την γνώση και ενημέρωση για να παραμείνουν οι επιχειρήσεις τους σημαντικά ενισχυμένες και ανταγωνιστικές στο ιδιαίτερο και δύσκολο post covid περιβάλλον.
Τα digital εργαλεία προβολής που αναδείχθηκαν την περίοδο της πανδημίας, οι νέες τάσεις στην οργάνωση των επιχειρήσεων του τουρισμού και της εστίασης, οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο στον κλάδο της καφεστίασης και του bartending, η ενσωμάτωση πρακτικών αειφορίας στις επαγγελματικές κουζίνες και πολλά άλλα θέματα που αφορούν τον σύγχρονο επαγγελματία θα αναλυθούν στις παράλληλες εκδηλώσεις της έκθεσης από στελέχη της αγοράς και expert των κλάδων του τουρισμού και της μαζικής εστίασης.

Γιατί να επισκεφτεί κάποιος την έκθεση; Ποιες οι ευκαιρίες για τον επαγγελματία;
Σε αυτή την ιδιαίτερη μετά covid εποχή που κάθε επιχειρηματίας πρέπει να επενδύσει για να ξεχωρίσει, η ανάγκη για βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Η νέα πραγματικότητα απαιτεί ριζικές αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης και λειτουργίας τόσο των ξενοδοχείων, όσο και των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και καφεστίασης. Η HORECA 2022 θα προσφέρει στους επιχειρηματίες από τον κλάδο της φιλοξενίας όλες τις λύσεις και προτάσεις για να προσαρμοστούν στο νέο συνεχώς μεταβαλλόμενο και απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Οι εκθέτες θα παρουσιάσουν όλες τις σύγχρονες τάσεις, καινοτόμα προϊόντα, τεχνολογικές λύσεις, up to date εφαρμογές, καθώς και πρωτότυπες ιδέες και προτάσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών και των προϊόντων που προσφέρουν οι επιχειρήσεις του κλάδου.

Ποια είναι τα πρωτόκολλα που ισχύουν για τον Covid-19;
Έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση ενός covid-free περιβάλλοντος για όλους θα εφαρμόσουμε πιστά, κατά την διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης, τις οδηγίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου για τη λειτουργία των εμπορικών εκθέσεων. Έτσι η είσοδος στην έκθεση θα επιτρέπεται μόνο στους κατόχους Green Pass (ισχύον πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης). Επίσης, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής στους χώρους της έκθεσης ενώ θα τοποθετηθούν σε 50 σημεία μέσα στον εκθεσιακό χώρο επιδαπέδια αντισηπτικά χεριών. Ο κλιματισμός θα λειτουργεί με εισροή νωπού αέρα καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ειδικό συνεργείο καθαρισμού θα απολυμαίνει συνεχώς τις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου, ενώ τόσο το προσωπικό της εταιρείας μας όσο και των συνεργατών είναι πλήρως εμβολιασμένο. Η πραγματοποίηση τής έκθεσης σε ασφαλείς covid free συνθήκες, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την προσέλευση μεγάλου αριθμού ποιοτικών επισκεπτών, καθιστώντας και πάλι τη HORECA το μεγαλύτερο εκθεσιακό event στην Ελλάδα.