Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13.02.2022, 10:30

HORECA 2022: Η 2η ημέρα του Beer & Spirits και οι νικητές στον 9ο Διαγωνισμό Ελληνικού Cocktail

HORECA 2022: Η 2η ημέρα του Beer & Spirits και οι νικητές στον 9ο Διαγωνισμό Ελληνικού Cocktail

Η αφρόκρεμα του ελληνικού bartending βρίσκεται στη HORECA 2022, στη διοργάνωση που ορίζει τις τάσεις στον κόσμο των cocktails. Κορυφαίοι bartenders, εκπρόσωποι σημαντικών brands της ελληνικής και παγκόσμιας αγοράς, ιδιοκτήτες μπαρ και καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου βρίσκονται για 4 ημέρες, στην σκηνή του Beer & Spirits και μοιράζονται τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Παράλληλα, τα νέα ταλέντα στην υψηλή τέχνη των cocktails παρουσιάζουν μοναδικά, ολοκαίνουρια mix με στόχο την πρωτιά στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς της Ένωσης Bartenders Ελλάδος.

Απολογισμός Σάββατο 12 Φεβρουαρίου

Η 2η ημέρα του Beer & Spirits ξεκίνησε με τους Σοφοκλή Παναγιώτου της Septem, τον Γιώργο Πέτρου από την Ζυθοποιία Πηνειού και τον Μανώλη Χλωρίδη από την Ftelos Brewery να παρουσιάζουν τις τάσεις και τη δυναμική της Μικροζυθοποίας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τους αναφέρθηκαν στον της μικροζυθοποιίας και για το γεγονός ότι είναι ένας συνεχώς αναπτυσσόμενος κλάδος καθώς δημιουργούνται νέες ζυθοποιίες σε όλη την Ελλάδα με μεγάλη δυναμική. Επίσης, αναφέρθηκαν στις νέες τάσεις αλλά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία τέτοια επιχείρηση και όσον αφορά την παραγωγή αλλά και τα δίκτυα διαμονής. «Όταν η μπίρα συνάντησε τα κοκτέιλ» ήταν το θέμα που ανέλυσαν ο Mixologist Δημήτρης Παπαιωάνου και ο beer expert Πολ Εμμανουηλίδης από Beer Deli.

Αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι τα cocktails με μπίρα εξελίσσονται σε νέα πηγή έμπνευσης για τους bartenders, καθώς προσφέρει μία δροσερή διάθεση των φυσαλίδων και εμπλουτίζει το συνολικό γευστικό αποτέλεσμα ενώ έδωσαν και ιδέες για πρωτότυπα «ταιριάσματα».

Εν συνεχεία, ο beer expert Πολ Εμμανουηλίδης και ο chef Γιάννης Στανίτσας, μίλησαν για το αχτύπητο δίδυμο: Μπίρα & ελληνικά τάπας, μία ωραία ιδέα για να προτείνει ένας επιχειρηματίας στο μενού του και να δώσει περισσότερες επιλογές στον πελάτη. Τέλος, οι Ελπίδα Αντωνοπούλου, Ηλίας Γκιβίσης, Βασίλης Φασούλας από το No74 Best bar in the world, το Barro Negro Athens, ανέλυσαν τις ευκαιρίες και προκλήσεις ενός θεματικού bar. Τον συντονισμό του Beer & Spirits Show έκανε η Ελένη Μανίκα, Διευθύντρια Σύνταξης Snack&Coffee.

Χθες, πραγματοποιήθηκε και ο 9ος Διαγωνισμός Ελληνικού Cocktail από την Ένωση Μπάρμεν Ελλάδος με νικητές

  • Θανάση Κωνσταντίνου στην πρώτη θέση
  • Θεόδωρο Λαμπούση στη δεύτερη 
  • Ντίνα Νικολίτση στην τρίτη θέση