Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
03.03.2022, 09:00

Εστίαση: Μένουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Εστίαση: Μένουν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Η πανδημία δείχνει σε ένα βαθμό να αποκλιμακώνεται και η άρση μέτρων συνεχίζεται, ομως, στην εστίαση, οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίζουν να είναι σε αποκλεισμό, τουλάχιστον από τους κλειστούς χώρους.

Μάλιστα, όπως είπε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δεν συζητείται καν στο άμεσο διάστημα να αρθεί το συγκεκριμένο μέτρο.

Δεδομένου ωστόσο ότι το καλοκαίρι πλησιάζει, σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, όσο ανοίγει ο καιρός τα πράγματα έτσι κι αλλιώς θα είναι πιο ανοιχτά για τους ανεμβολίαστους. Υπενθυμίζεται, ότι επιτρέπεται η είσοδός τους στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Στην εστίαση έχουν αρθεί όλοι οι περιορισμοί για τους εμβολιασμένους, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας στον ΣΚΑΪ και επισήμανε ότι, "προς το παρόν, η κυβέρνηση το λέει με πλήρη σαφήνεια θα συνεχίσουν οι περιορισμοί για τους ανεμβολίαστους".

"Δεν πάμε για αποκλιμάκωση μέτρων για τους ανεμβολίαστους σύντομα και δεν ξέρω αν πάμε γενικώς", ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Και επίσημα χωρίς μάσκες θα περάσουμε το τριήμερο των Απόκρεων στους εξωτερικούς χώρους, με τα μέτρα να ισχύουν από το Σάββατο.

Ωστόσο, η μάσκα παραμένει υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. Επιπλέον, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης διατυπώθηκε η άποψη να υπάρξει ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας στους αναμβολίαστους σε εξωτερικούς χώρους.

Τα μέτρα που ισχύουν και για την Καθαρά Δευτέρα:

Μάσκα: Παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Στα σούπερ μάρκετ και τα μέσα μεταφοράς απαιτείται η χρήση υψηλής μάσκας προστασίας ΚΝ95 ή διπλής χειρουργικής μάσκας.

Το ίδιο ισχύει και για τα ΚΤΕΛ, ενώ για το ταξίδι με τρένο ή αεροπλάνο δεν έχει ανακοινωθεί η υποχρεωτικότητα μάσκας υψηλής προστασίας.

Εστίαση: Στους κλειστούς χώρους της εστίασης συνεχίζει να απαγορεύεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους ή σε όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μετά τους έξι μήνες ή μετά τους τρεις μήνες με το μονοδοσικό Johnson & Johnson.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι συνεχίζουν να μπορούν να μπαίνουν στα κέντρα διασκέδασης και τους εσωτερικούς χώρους σε μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια με την επίδειξη του πιστοποιητικού τους, καθώς και όσοι νόσησαν και διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης.