Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
04.03.2022, 13:22

Καθαρά Δευτέρα: Τι ισχύει στην εστίαση - Τι αλλάζει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Καθαρά Δευτέρα: Τι ισχύει στην εστίαση - Τι αλλάζει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους

Με ένα μέτρο λιγότερο βρίσκει εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους η Καθαρά Δευτέρα, καθώς, όπως ανακοινώθηκε χθες, από το Σάββατο 5 Μαρτίου καταργείται η υποχρεωτική χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

Έτσι, οι πολίτες είτε έχουν κάνει το εμβόλιο είτε όχι θα πετάξουν τον χαρταετό και θα γιορτάσουν τα Κούλουμα χωρίς μάσκα.

Τι ισχύει για τους εμβολιασμένους στην εστίαση

Οι εμβολιασμένοι στην εστίαση μπαίνουν κανονικά χωρίς περιορισμούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους , σε μπαρ, καφέ, και εστιατόρια για να γιορτάσουν τα Κούλουμα με την απλή επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού η του πιστοποιητικού νόσησης για όσους κόλλησαν και ανάρρωσαν από κορονοϊό.

Παράλληλα δεν ισχύει κανένα όριο στο τραπέζι το οποίο έχει καταργηθεί οριστικά εδώ και μερικές εβδομάδες.

Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστους στην εστίαση

Για την εστίαση, εσωτερικά, οι περιορισμοί παραμένουν κανονικά για ανεμβολίαστους ή σε όσους δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση μετά τους έξι μήνες ή μετά τους τρεις μήνες με το μονοδοσικό Johnson & Johnson ή για όσους άνω των 60 έχουν κάνει μόνο μέχρι τη δεύτερη δόση.

Οι ανεμβολίαστοι μπορούν να εισέρχονται μόνο στους εξωτερικούς χώρους με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος rapid test.