Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
06.04.2022, 18:00

Τα deals Τρεππίδη στην Ελλάδα μαζί με Εφραιμίδη & Delfi Partners

Τα deals Τρεππίδη στην Ελλάδα μαζί με Εφραιμίδη & Delfi Partners

Μετά από τέσσερα χρόνια πορείας στην ελληνική τουριστική βιομηχανία, η Treppides Investments & Holdings, η οποία δημιούργησε, κατασκεύασε και είχε τη διαχείριση των Οniro Hotels σε Αθήνα και Μύκονο, προχώρησε σε συμφωνία με το family office του Σταύρου Εφραιμίδη και τον όμιλο Delfi Partners, οι οποίοι εξαγόρασαν τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες που ανήκαν στο χαρτοφυλάκιο της Οniro Ηotels. Αυτές αφορούν:

  • Στο Oniro City στο Κολωνάκι
  • Στο Asomaton στο ιστορικό Θησείο
  • Στο Oniro Suites στη Χώρα της Μυκόνου
  • Στο υπό κατασκευή ακίνητο στην οδό Μηλιώνη, στο Κολωνάκι

ΔΙΟΡΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Ο ιδιοκτήτης της Treppides Investments & Holdings, Νικόλας Τρεππίδης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το σημαντικό αυτό deal ήταν αποτέλεσμα πολύμηνων διαπραγματεύσεων. "Πρόκειται για μία άκρως πετυχημένη συμφωνία, που ενισχύει και δημιουργεί νέα δεδομένα στο τομέα του ελληνικού τουρισμού, ενώ, ταυτόχρονα, αναδεικνύει τη διορατικότητα της Treppides Investments & Holdings να επενδύει, να αναπτύσσει και να κεφαλαιοποιεί τις επενδύσεις της. Είμαι σίγουρος πως η εξαγορά των ξενοδοχείων και η δημιουργία του ομίλου Oniro Hotels Group θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη".

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ
Από την πλευρά του, ο Δρ. Γιώργος Μούντης, Managing Partner της Delfi Partners, τόνισε ότι, "η επενδυτική αυτή κίνηση αποτελεί το πρώτο βήμα προς την υλοποίηση του οράματος του Oniro Hotels Group, για τη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου boutique ξενοδοχείων στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, που να αναδεικνύει την τοπική κουλτούρα της κάθε περιοχής, συνδυάζοντάς την ταυτόχρονα με απαράμιλλη άνεση, διακριτική πολυτέλεια και άψογο customer service".

ONIRO HOTELS GROUP
Ταυτόχρονα με τις ξενοδοχειακές μονάδες, το family office του Σταύρου Εφραιμίδη και ο όμιλος Delfi Partners εξασφάλισαν από την Treppides Investments & Holdings και το brand name, Oniro Hotels, προχωρώντας στην ίδρυση του ομίλου Oniro Hotels Group.
Ο νεοσύστατος όμιλος διαθέτει αυτή τη στιγμή 8 ξενοδοχειακές μονάδες σε καίριες τοποθεσίες στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

  • Κολωνάκι: 3
  • Μοναστηράκι: 1
  • Ζάκυνθος: 1
  • Σκιάθος: 1
  • Μύκονος: 2 (μία είναι υπό καστασκευή)

ONIRO HOTEL MANAGEMENT
Παράλληλα, ο όμιλος προχώρησε και στην ίδρυση της εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων (Oniro Hotel Management), στο πλαίσιο της συγκεκριμένης στρατηγικής συνεργασίας.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
Ο Σταύρος Εφραιμίδης, ο οποίος δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων της Γερμανίας, τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αισθητή την παρουσία του και στην Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι το φθινόπωρο του 2020 απέκτησε το εμβληματικό νεοκλασικό κτίριο της οδού Βουκουρεστίου στο Κολωνάκι, που κάποτε ανήκε στον Λάκη Γαβαλά.
Από το 1997 κατέχει ανώτερες θέσεις σε διάφορες εταιρείες στον τομέα των ακινήτων. Το 2007 έγινε CEO της KWG και το 2014 ηγήθηκε της WCM Beteiligungs- und Grundbesitz AG, την οποία εισήγαγε στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Το 2017, η εταιρεία αυτή εξαγοράστηκε από την TLG Immobilien AG και τον Απρίλιο του 2018 ξεκίνησε το πρώτο IPO blind pool με ποσό €375 εκατ. για μία εταιρεία ακινήτων στην Γερμανία. Μέχρι την ανακοίνωση της εξαγοράς από τον γαλλικό όμιλο ακινήτων Covivio στις αρχές του 2020, είχε καταφέρει να δημιουργήσει ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων με αξία μεγαλύτερη από €1,3 δισ. Με την εξαγορά, η Godewind Immobilien AG έγινε το πιο επιτυχημένο real estate IPO blind pool στην ηπειρωτική Ευρώπη. Στις 23 Μαρτίου 2020, εντάχθηκε στο δείκτη SDAX.

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΗΣ DELFI
H Delfi Partners & Co είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων των τραπεζών, αλλά και των θεσμικών επενδυτών σε Ελλάδα και Κύπρο. Έχει αποτιμήσει χαρτοφυλάκια μη-εξυπηρετούμενων δανείων αξίας €55 δισ., ενώ, ταυτόχρονα, διαχειρίζεται περισσότερα από 4.000 ακίνητα αγοραίας αξίας €5 δισ. σε τρεις χώρες (Ελλάδα, Κύπρο και Ην. Βασίλειο) με περισσότερους από 100 πελάτες, όπου περιλαμβάνουν επενδυτές και τράπεζες. H Delfi έχει πωλήσει τα τελευταία τρία χρόνια, κυρίως σε Κύπρο και Ελλάδα, ακίνητα συνολικής αξίας που υπερβαίνει τα €370 εκατ. μέσω ενός μεγάλου δικτύου στρατηγικών συνεργατών στην ευρύτερη περιοχή. Παράλληλα, έχει δουλέψει σε όλα τα projects στην Ελλάδα και την Κύπρο, τα οποία αφορούν σε πωλήσεις υποθηκευμένων ακινήτων σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια και σε projects στα Βαλκάνια, συμβουλεύοντας τράπεζες και επενδυτές, όπως η Apollo, Centerbridge, Deutsche Bank, Lonestar, PIMCO, Cerberus, Bain, κτλ

Πηγή: Μάκης Αποστόλου / BnB Daily