Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
10.04.2022, 12:49

Οικογένεια Λιάκου: Τα σχέδια για Franco Manca και Hoocut

Οικογένεια Λιάκου: Τα σχέδια για Franco Manca και Hoocut

Με σταθερά βήματα επεκτείνεται στην αθηναϊκή εστιατορική σκηνή η οικογένεια Λιάκου, που πρόσφατα εξαγόρασε μια μονάδα αλλαντικών παρασκευής και επεξεργασίας κρέατος στο Περιστέρι, στην οποία ετοιμάζει τα δικά της προϊόντα, τροφοδοτώντας από εκεί τα καταστήματά της και όχι μόνο.
"Πάντα μας εξίταρε η ιδέα να παράγουμε τα δικά μας αλλαντικά, τυροκομικά, αλλά και το ψωμί. Ήταν όνειρο για εμάς", αναφέρει στο horecaopen.com o Σπύρος Λιάκος, λέγοντας ότι η οικογένεια συνεργάζεται με, "τον σημαντικότερο ίσως, άνθρωπο της αλλαντοβιομηχανίας σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο οποίος ήταν στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Νίκα", για τη συνταγή των αλλαντικών.
Μάλιστα, η οικογένεια Λιάκου ετοιμάζεται να φτιάξει παραδοσιακή, Mortadella Μπολόνιας από μαύρο χοίρο, στη μονάδα επεξεργασίας κρέατος του Hoocut, στην οποία η οικογένεια έχει επενδύσει στον πλήρη εκσυγχρονισμό της. "Βασικός μας στόχος για όλα τα concepts που υπηρετούμε, είναι να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας στους καταναλωτές. Τώρα, έχοντας τη μονάδα, μπορούμε να ελέγχουμε ακόμα περισσότερο την ποιότητα και το κόστος παραγωγής".

ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ
Θέλοντας να επαναπροσδιορίσει με σύγχρονο τρόπο την ποιότητα στο σουβλάκι, η οικογένεια Λιάκου άνοιξε το Hoocut, το δίκτυο του οποίου περιλαμβάνει δύο καταστήματα:

  • Στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, στο κέντρο της Αθήνας, πριν από τρία χρόνια περίπου
  • Στην Νέα Σμύρνη, που άνοιξε αρχές του μήνα

"Ήταν κυρίαρχος στόχος εξαρχής, να δημιουργήσουμε μία τέτοια επιχείρηση γρήγορου φαγητού, μιας και τα χιλιόμετρα που έχουμε διαγράψει τόσα χρόνια στην εστίαση, αφορούν σε άλλου είδους εστιατόρια. Ωστόσο γεννήθηκε η ανάγκη να εκφραστούμε μαγειρικά πάνω σε αυτήν, προσφέροντας μια τελική τροφή που έχει σπουδαία διατροφική αξία και αποτελεί πλήρες γεύμα για κάποιον που επιθυμεί να φάει κάτι νόστιμο, γρήγορο και υγιεινό. Εάν το σκεφτείτε, το μόνο που λείπει από το σουβλάκι είναι το φρούτο", αναφέρει ο κ. Λιάκος, προσθέτοντας ότι η διατροφική υπεροχή αυτού του… "εδέσματος", όπως το αποκαλεί, έχει καταγραφεί από τα χρόνια του Ομήρου, αν και τονίζει ότι πλέον, έχει υποβαθμιστεί ποιοτικά.

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ...ΜΩΡΑ
"Άλλαξε μέχρι και ο χρόνος που διαθέτει πλέον, κάποιος για να προετοιμάσει το σουβλάκι. Θα λέγαμε ότι ακολουθεί την πορεία της κοινωνίας εις βάρος της ποιότητάς του. Εμείς, στο Hoocut, προσφέρουμε υψηλής ποιότητας ψωμί, μια πίτα που να έχει την καλύτερη προδιαγραφή και φρεσκοκομμένο κρέας την ώρα που το ζητά ο καταναλωτής", λέγοντας με νόημα πως, "η ποιότητα του Hoocut είναι τέτοια που, εάν βάλω το σουβλάκι του στο μπλέντερ, μπορώ να το δώσω σε ένα μωρό που τρώει την πρώτη του στερεά τροφή".

ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΗΟΟCUT
Αυτήν την ποιότητα, η οικογένεια Λιάκου θέλει να προσφέρει και σε άλλες γειτονιές, όχι μόνο της Αθήνας, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, με το νέο παρασκευαστήριο να τροφοδοτεί αυτή την επέκταση, και να αποτελεί πρότυπη μονάδα επεξεργασίας κρέατος με τη σφραγίδα και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Τα επόμενα Hoocut θα ανοίξουν, σύμφωνα με τον κ. Λιάκο, σε δύο αγαπημένες γειτονιές. 
"Στόχος μας είναι το Hoocut να πάει σε όλες τις πόλεις που πληθυσμιακά μπορούν να υποστηρίξουν σουβλατζίδικο. Για παράδειγμα, η Θεσσαλονίκη αποτελεί για εμάς διακαή πόθο, αλλά είμαστε της άποψης πως, όπου πάμε, οφείλουμε να σεβόμαστε τη συνήθεια του κάθε τόπου. Έτσι, όταν αποφασίσουμε να πάμε στην Θεσσαλονίκη, θα έχουμε αξιολογήσει ότι μπορούμε να καλύψουμε τις συνήθειες και ανάγκες των ανθρώπων εκεί. Δεν θέλουμε να πάμε να μάθουμε στους ανθρώπους κάτι καινούργιο. Η Θεσσαλονίκη έχει ιστορικότητα, την οποία σεβόμαστε απολύτως. Έτσι, θέλουμε, όταν πάμε, να είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι ότι θα ανταποκριθούμε στις ανάγκες της αγοράς".

1200px Franco Manca logo svg

“ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕ Η ΣΧΕΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ-ΤΙΜΗΣ ΣΤΗΝ FRANCO MANCA”
Στο portfolio της οικογένειας προστέθηκε και το ναπολιτάνικο pizza brand, Franco Manca, που έχει αναπτυχθεί και αριθμεί περίπου 60 εστιατόρια στην Μεγάλη Βρετανία.
Όπως τονίζει ο κ. Λιάκος, η πρώτη επαφή με το brand έγινε πριν 10 χρόνια και αυτό που τους κέρδισε ήταν η σχέση ποιότητας – τιμής. "Μας εντυπωσίασε το γεγονός ότι το 95% των πρώτων υλών είναι βιολογικό και το τελικό προϊόν είναι μια pizza υψηλής ποιότητας, ενώ γνωρίσαμε και τους ανθρώπους που έχουν τα εστιατόρια στην Αγγλία και από τότε, μας ενώνει μια βαθιά αδελφική φιλία".

ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΝΑΖΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Για την ώρα, η Franco Manca μετρά ήδη, δύο καταστήματα. Το πρώτο άνοιξε στην Νέα Φιλαδέλφεια, καθώς η ομάδα της Franco Manca ήθελε να μετρήσει τις δυνάμεις του brand σε μια περιοχή, όπου το στοιχείο της γειτονιάς παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. 
"Θέλαμε να δώσουμε το μήνυμα ότι, αυτό το προϊόν, αν και επιλέγονταν από βασιλιάδες, αφορά στον απλό λαό και είναι αρκετά δημοφιλές σε ευρύτατα τμήματα της κοινωνίας, από όσους επιλέγουν να φάνε σε εστιατόρια fine dining, έως και σε λάτρεις του street food. Απευθύνεται σε κάθε γειτονιά που λειτουργεί, που έχει έντονο το στοιχείο του local".
Το δεύτερο κατάστημα άνοιξε στο Περιστέρι, στις αρχές της άνοιξης, και αγκαλιάστηκε θερμά από τους θαμώνες της περιοχής.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ

Διατηρώντας αναλλοίωτη την ποιότητα και σε αυτό το project, η οικογένεια Λιάκου προμηθεύεται το αλεύρι από τον ίδιο παραγωγό που προμηθεύει και τα καταστήματα της Αγγλίας, ο οποίος παράγει αλεύρι με συγκεκριμένα στάρια μόνο για την Franco Manca. "Είναι μια αξιοσέβαστη οικογένεια στην περιοχή, Emilia Romagna, που έχει δημιουργήσει τον δικό της τρόπο να σπάει το αλεύρι, ώστε να μην καίγεται η πρωτεΐνη του αλευριού".
Επιπλέον, το ζυμάρι για την pizza Franco Manca δεν περιέχει μαγιά, είναι προζυμένιο 250 ετών, ενώ η pizza είναι αποτέλεσμα minimum 48ωρης αργής ωρίμανσης.
Παράλληλα, ο κ. Λιάκος σημειώνει ότι, μέρος των αλλαντικών που χρησιμοποιείται για τις πίτσες της Franco Manca, φτιάχνεται στη νέα μονάδα της εταιρείας.
Το Hoocut τα επόμενα τέσσερα χρόνια αναμένεται να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.