Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
13.04.2022, 12:00

Η Panera Bread δοκιμάζει ρομπότ για τον καφέ

Η Panera Bread δοκιμάζει ρομπότ για τον καφέ

Η Panera Bread εφαρμόζει πιλοτικά το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα παρασκευής καφέ της Miso Robotics, καθώς πολλά εστιατόρια προσβλέπουν στην αυτοματοποίηση,. Άλλωστετο κόστος εργασίας αυξάνεται και οι εργαζόμενοι είναι σε έλλειψη.

Η Miso Robotics έχει ήδη συνεργασίες με τις Chipotle Mexican Grill, White Castle και Inspire Brands.

Η Panera Bread εφαρμόζει πιλοτικά το νέο αυτοματοποιημένο σύστημα και αυτό αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στροφής στον κλάδο των εστιατορίων προς την αυτοματοποίηση. Για παράδειγμα, η McDonald's εργάζεται για την αυτοματοποίηση της λήψης παραγγελιών με αυτοκίνητο, ενώ η California Pizza Kitchen δοκιμάζει ένα ρομπότ.

Η τάση αυτοματισμού έχει κάνει τη Miso Robotics δημοφιλή τόσο στις αλυσίδες εστιατορίων, όσο και στους επενδυτές. Τον περασμένο μήνα, η Chipotle Mexican Grill ανακοίνωσε ότι δοκιμάζει ένα ρομπότ της Miso που φτιάχνει τσιπς τορτίγιας.

Η τελευταία κυκλοφορία

Η τελευταία κυκλοφορία του Miso είναι το σύστημα CookRight Coffee, το οποίο χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να παρακολουθεί τον όγκο και τη θερμοκρασία του καφέ. Παρέχει επίσης προγνωστικά αναλυτικά στοιχεία που μπορούν να πουν στο εστιατόριο περισσότερα για το είδος του καφέ, που απολαμβάνουν οι πελάτες του και πότε. 

Ο στόχος της Panera για το σύστημα είναι να δώσει στους υπαλλήλους περισσότερο χρόνο για άλλες εργασίες, όπως να βοηθήσουν τους πελάτες, και να διασφαλίσει ότι οι πελάτες για καφέ απολαμβάνουν κάθε γουλιά του ροφήματος τους, ειδικά αν είναι συνδρομητές του Unlimited Sip Club.

Ποτέ δεν το είδαμε αυτό ως εξοικονόμηση κόστους ή ως άμυνα ενάντια στην αγορά εργασίας, δήλωσε ο George Hanson, διευθυντής της Panera.

Προς το παρόν, μόνο δύο τοποθεσίες Panera δοκιμάζουν το σύστημα CookRight Coffee. Ο Hanson είπε ότι η αλυσίδα θα λάβει μια απόφαση τις επόμενες εβδομάδες σχετικά με το πόσο γρήγορα και σε το βαθμό θα κλιμακωθεί σε όλο το αποτύπωμά της. Η Panera κατέχει σχεδόν τα μισά από τα καφέ της στις ΗΠΑ.