Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
18.04.2022, 10:00

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο έλαιο για το εστιατόριό σας

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο έλαιο για το εστιατόριό σας

Τα λάδια είναι η επιτομή του συστατικού. Τα εστιατόρια τα χρησιμοποιούν για τα πάντα. Από τα dressings και τις σάλτσες, μέχρι το σοτάρισμα, το τηγάνισμα και πολλά άλλα. Όσο ευέλικτα κι αν είναι, δεν υπάρχει ακόμη ένα λάδι για κάθε χρήση σε κάθε εστιατόριο. Ορισμένα λάδια έχουν καλύτερη απόδοση και γεύση σε συγκεκριμένες εφαρμογές, επομένως είναι σημαντικό να γνωρίζετε ποιο λάδι ταιριάζει καλύτερα σε ποιο σκοπό.

Στα εστιατόρια, τα κοινά χρησιμοποιούμενα λάδια περιλαμβάνουν λάδια σαλάτας, ελαιόλαδα, αρωματισμένα έλαια και λάδια για τηγάνισμα. Κάθε ένα από αυτά έχει τις δικές του συγκεκριμένες χρήσεις.

Έλαια σαλάτας

Τα λάδια σαλάτας είναι γνωστά για την ουδέτερη γεύση τους και υπάρχουν πολλές ποικιλίες για να διαλέξετε, όπως σόγια, κανόλα και καλαμπόκι. Χρησιμοποιούνται καλύτερα για ελαφρύ τηγάνισμα και παρασκευή dressings σαλάτας.

Αρωματισμένα Έλαια

Αυτές τις μέρες, πολλές κουζίνες βασίζονται σε αρωματισμένα λάδια για να κάνουν ό,τι άλλα λάδια δεν μπορούν, ειδικά το λάδι με γεύση βουτύρου. 

Έλαια για τηγάνισμα

Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζουν ορισμένοι είναι ότι έχει σημασία το είδος του τηγανελαίου που επιλέγετε. Δεν δημιουργούνται όλα τα λάδια για τηγάνισμα ίσα και δεν παράγουν τα ίδια αποτελέσματα ή ακόμη και την ίδια γεύση. Όταν επιλέγετε ένα λάδι για τηγάνισμα, βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε ένα λάδι που διατηρεί τη γεύση του φαγητού σας. Με τις κατάλληλες τεχνικές φροντίδας φριτέζας και το σωστό λάδι, μπορείτε να ξοδεύετε λιγότερα χρήματα για τηγανέλαιο με την πάροδο του χρόνου, να καθαρίζετε τη φριτέζα λιγότερο συχνά, να αυξάνετε την ασφάλεια, να μειώνετε το κόστος εργασίας και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του λαδιού σας.

Μεταφορά γεύσης

Η μεταφορά γεύσης είναι σημαντικό να λαμβάνεται υπόψη όταν επιλέγετε ένα λάδι. Όταν τηγανίζετε τρόφιμα, ορισμένες γεύσεις τείνουν να παραμείνουν, κάτι που θα αρχίσει να επηρεάζει τη γεύση του τελικού φαγητού με την πάροδο του χρόνου. Οι χειριστές θα πρέπει να αναζητήσουν ένα λάδι που μειώνει τη μεταφορά γεύσης. Τίποτα δεν είναι χειρότερο από ένα κομμάτι τηγανητό κοτόπουλο που έχει γεύση σαν τηγανητό ψάρι της προηγούμενης νύχτας.