Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
19.04.2022, 23:47

Lamda Development: Πρώτο εξάμηνο του 2023 το συγκρότημα για ΑμεΑ στο Ελληνικό

Lamda Development: Πρώτο εξάμηνο του 2023 το συγκρότημα για ΑμεΑ στο Ελληνικό

Το πρώτο εξάμηνο του 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρότυπο κτιριακό συγκρότημα στο Ελληνικό για Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες, όπως αναφέρθηκε σε χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Lamda Development. Πρόκειται για κτίριο, το οποίο θα στεγάσει τέσσερα σωματεία, το πρώτο του είδους του που θα κατασκευαστεί στη χώρα μας. Τα σωματεία που θα φιλοξενηθούν είναι:

  • Αμυμώνη
  • Ερμής
  • Νίκη - Victor Artant 
  • ΣΑμΣΚΠ

Το κτίριο είναι υψηλής αρχιτεκτονικής αισθητικής, τηρεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και είναι ενεργειακά πράσινο. Η Lamda, στο Ελληνικό, σχεδιάζει μία smart city, που θα βασίζεται σε τεχνολογίες αιχμής και καινοτόμα επιχειρηματικά μοντέλα, τα οποία αναμένεται να ενεργοποιηθούν από τη φάση κατασκευής των έργων. Στόχος είναι η δημιουργία μιας βιώσιμης, ψηφιακής και με αειφόρο προοπτική ανάπτυξης έξυπνης πόλης.

Ο CEO της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωση μεταξύ άλλων, τόνισε πως, "στόχος μας είναι να έχουν πρόσβαση στο έργο του Ελληνικού όλοι οι πολίτες και κυρίως οι ευάλωτοι. Για εμάς, κύριος στόχος είναι να ικανοποιούνται οι ανάγκες, και το όραμα αυτών των συλλόγων είναι και δικό μας. Το υπερσύγχρονο κτίριο είναι πρότυπο για όλη την Ευρώπη και εκτείνεται σε έκταση επτά στρεμμάτων".

To πρώτο κτήριο 

Ο ίδιος τόνισε πως, "οι εργασίες για την κατασκευή των κτιρίων στο Ελληνικό θα ξεκινήσουν από το κτίριο που θα στεγάσει τους συλλόγους ΑμεΑ, οι οποίοι, μέχρι σήμερα, στεγάζονται σε πρόχειρες κατασκευές. Η δημιουργία του κτιρίου αυτού, αποτελεί ξεχωριστή προτεραιότητα για εμάς".

"Τρέχουν" τα έργα

Τα έργα στο Ελληνικό έχουν τροχιοδρομηθεί. Αναμένεται να τρέξει ο διαγωνισμός για την κατασκευή του μεγαλύτερου Mall, στην Λ.Βουλιαγμένης, έκτασης 185 χιλ. τ.μ. και κόστους κατασκευής πάνω από €350 εκατ. 
Tο προσεχές διάστημα αναμένεται να υπάρξουν και νέες ειδήσεις σχετικά με τα έργα της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης που έχει επιχειρηθει στην Ευρώπη.