Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
23.05.2022, 09:00

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ευελιξία στην πληρωμή και 96 δόσεις

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ευελιξία στην πληρωμή και 96 δόσεις

Μεγάλη ευελιξία θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους περίπου 700.000 επαγγελματίες που χρηματοδοτήθηκαν μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Ουσιαστικά, στον κάθε επαγγελματία θα δοθεί η δυνατότητα να επιλέξει είτε την αποπληρωμή σε δόσεις είτε την εφάπαξ αποπληρωμή (με επιπλέον κίνητρο το πρόσθετο κούρεμα του 15%)

Τα ποσά θα αναρτηθούν στα μέσα Ιουνίου και οι επαγγελματίες θα έχουν περιθώριο μέχρι το τέλος Ιουλίου να κάνουν τις επιλογές τους.

Πληρωμή σε 96 δόσεις

Από τον Ιούλιο ξεκινάει η τμηματική επιστροφή της Επιστρεπτέας προκαταβολής με τους οφειλέτες να έχουν έως και 96 δόσεις προκειμένου να αποπληρώσουν το ποσό. Οι σχετικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις αναμένεται να δημοσιευτούν τις επόμενες ημέρες.

Όσοι επιλέξουν να αποπληρώσουν σε μία δόση ολόκληρο το ποσό θα πρέπει να το κάνουν έως το τέλος Ιουλίου και να κερδίσουν επιπλέον έκπτωση 15% ή αλλιώς να ξεκινήσουν από τον τέλος Ιουλίου την αποπληρωμή σε 96 δόσεις.

Με την έκδοση των εκκαθαριστικών τα οποία θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ θα ενημερωθούν όλοι για το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν.