Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
31.05.2022, 12:00

Chillbox: Πώς αποτιμάται το deal με την Kayak

Chillbox: Πώς αποτιμάται το deal με την Kayak

Σε επέκταση του δικτύου της σε Ελλάδα και εξωτερικό σχεδιάζει να προχωρήσει η Chillbox εντός του έτους, όπως αναφέρει στο horecaopen.com ο Διευθύνων Σύμβουλος της αλυσίδας, Άκης Σταυρίδης.
"Στόχος μας για το 2022 είναι να συνεχίσουμε την εξάπλωση του δικτύου μας με την προσθήκη τουλάχιστον 10 νέων καταστημάτων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, μέσα από στρατηγικές συνεργασίες. Οι αριθμοί μας δικαιώνουν, καθώς έχουμε ήδη, ανοίξει 5 νέα καταστήματα. Παράλληλα, σκοπεύουμε να συμμετέχουμε ενεργά στην ανανέωση καταστημάτων, με τα οποία κλείνουμε φέτος, 10 χρόνια επιτυχούς συνεργασίας", επισημαίνει και συμπληρώνει ότι υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για την επέκταση της αλυσίδας σε όλες τις τουριστικές περιοχές και σε γειτονιές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ εξετάζει και επέκταση στην Κρήτη, σε περιοχές εκτός Ηρακλείου.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
Παράλληλα, η αλυσίδα εξετάζει και την επέκταση στο εξωτερικό, όπου διαθέτει αυτή τη στιγμή καταστήματα στο Ισραήλ, την Βουλγαρία και την Αμερική. Όπως ανέφερε ο κ. Σταυρίδης, έπονται στρατηγικής σημασίας συνεργασίες για την περαιτέρω εξάπλωση του δικτύου.

ΝΕΟ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΨΥΧΙΚΟΥ
Για την ώρα, το ανανεωμένο δίκτυο, σε εικόνα και προϊόντική γκάμα, της Chillbox απαρτίζεται από 42 καταστήματα, τα οποία εξαπλώνονται σε όλη την Ελλάδα, ενώ μετράει επιπλέον 10 καταστήματα στο εξωτερικό. Όλα λειτουργούν κάτω από τη συνθήκη του franchise, με εξαίρεση το νέο εταιρικό κατάστημα της αλυσίδας, στον φάρο Ψυχικού.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΥΑΚ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Θυμίζουμε ότι η Chillbox εξαγοράστηκε πριν δύο χρόνια από την Kayak, με τον κ. Σταυρίδη να επισημαίνει ότι η αποτίμηση του deal καθίσταται εξαιρετική, διότι παρά το γεγονός ότι η αλυσίδα εξαγοράστηκε σε δύσκολες συνθήκες (εν μέσω Covid), δείχνει ήδη, τη δυναμική της προς ανάπτυξη. Από την άλλη πλευρά, η εμπειρία της Kayak, τόσο στην παραγωγή, όσο και στη λειτουργία καταστημάτων υψηλών προδιαγραφών, εξασφάλισε στην αλυσίδα ανανεωμένη εικόνα με νέα στρατηγική προσέγγιση.

ΣΤΟ +20% ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Το 2021 έκλεισε για την Chillbox με θετικό πρόσημο και ετήσιο τζίρο €1,4 εκατ., ενώ το α’ τετράμηνο η αλυσίδα, παρά την αύξηση του κόστους παραγωγής κατά 20%, παρουσιάζει ρυθμό ανάπτυξης 35%. Συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης, εκτιμάται πως ο τζίρος της για φέτος, θα ξεπεράσει τα €2,2 εκατ.
Σημειώνεται ότι η Chillbox αποφάσισε να απορροφήσει το 50% του κόστους παραγωγής, με σκοπό να στηρίξει όλους τους franchisees του δικτύου, ενώ οι ανατιμήσεις, που έχει περάσει στα προϊόντα της, είναι στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο και δεν ξεπερνούν το 10%.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ CONCEPT
Ερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας, ο κ. Σταυρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, η Chillbox τόλμησε να προχωρήσει σε μία στρατηγικής σημασίας ανανέωση του concept και της επικοινωνίας, καταφέρνοντας να τονώσει την εικόνα της και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης.
"Η πλήρης ανανέωση της αλυσίδας (προϊοντική γκάμα, νέος σχεδιασμός καταστημάτων και επανασχεδιασμός του πακέτου franchise) μέσα σε μία δύσκολη χρονιά ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και απ’ ό,τι φαίνεται, η ελληνική εταιρεία παγωμένου γιαουρτιού και παγωτού το κέρδισε!".

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.