Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
11.06.2022, 16:25

Coca Cola Τρία Έψιλον: Στηρίζει τους πελάτες της για μια δυναμική καλοκαιρινή σεζόν

Coca Cola Τρία Έψιλον: Στηρίζει τους πελάτες της για μια δυναμική καλοκαιρινή σεζόν

Δωρεάν εξειδικευμένα σεμινάρια HORECA Empowered για περισσότερους από 100 πελάτες της εταιρείας

Με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της να προετοιμαστούν για μία δυνατή σεζόν, η Coca-Cola Τρία Έψιλον επεκτείνει το πρό- γραμμα HoReCa Empowered και για πρώτη φορά υλοποιεί έναν κύκλο σεμιναρίων απο- κλειστικά για αυτούς.

Εργαζόμενοι σε περισσότερες από 100 συ- νεργαζόμενες επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρε- άν τα ψηφιακά σεμινάρια, οι θεματικές και το περιεχόμενο των οποίων δημιουργή- θηκε σύμφωνα με τις ανάγκες τους, όπως αυτές αποτυπώθηκαν μέσα από ειδικό ερωτηματολόγιο.

Το πρόγραμμα σεμιναρίων θα διαρκέ- σει μέχρι τις 20 Ιουνίου και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: εκπαιδεύσεις από brand ambassadors της εταιρείας πάνω σε βασι- κές τεχνικές barista και mixology, σεμινά- ρια customer service, διαχείριση επιχείρη- σης και κόστους, διαχείριση κρατήσεων σε τουριστικές και επισιτιστικές επιχειρήσεις, αλλά και εκπαίδευση σε όλες τις σύγχρονες τάσεις social media και digital marketing.

HoReCa Empowered: Δωρεάν εκπαιδετυικό υλικό για τους εργαζομένους του κλάδου
Με το βλέμμα στραμμένο στην αγορά η Coca-Cola Τρία Έψιλον υλοποιεί από το 2020 το HoReCa Empowered για την ενίσχυση των δεξιοτήτων των εργαζομένων του κλά- δου, καθώς η εξέλιξη τους είναι και η κα- λύτερη εγγύηση για ένα δυναμικό μέλλον. Στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του Empowered, οι εργαζόμενοι που θέλουν να εξελίξουν τις δεξιότητές τους στον κλά- δο έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθή- σουν δωρεάν εξειδικευμένα online digital trainings, που δημιουργήθηκαν με βάση τις ανάγκες της αγοράς. Το πρόγραμμα Empowered, έχει στηρί- ξει συνολικά περισσότερα από 30.000 άτο- μα (νέους, γυναίκες και επαγγελματίες του κλάδου HoReCa) μέχρι σήμερα, μέσα από ειδικά σχεδιασμένες ψηφιακές εκπαιδεύ- σεις και workshops.

Το πρόγραμμα υποστηρίζουν έμπρακτα πάνω από 35 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και στελέχη από τον χώρο του F&B, του τουρισμού και της εκπαίδευσης, συμμετέ- χοντας σε upskilling sessions, mentoring sessions, group mentorings, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Συνεργάτης επιλογής για τον κλάδομ HoReCa
Η Coca-Cola Τρία Έψιλον θέλει να αποτε- λεί συνεργάτη επιλογής για τον κλάδο του HoReCa και για αυτό η εξέλιξη και η ενίσχυ- ση του κλάδου στην Ελλάδα αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα της. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει δημιουργήσει τη νέα εξειδι- κευμένη ομάδα HoReCa POD. Χρησιμοποιώντας την Agile μεθοδολογία και με πυξίδα τις ανάγκες των πελατών και των καταναλωτών, αλλά και τις τάσεις που διαμορφώ- νονται και θα διαμορφωθούν στο μέλλον, η ομάδα έχει ως πρωταρχικό μέλημα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση καινοτόμων λύ σεων για καλύτερη εξυπηρέτηση τους. Πριν από λίγους μήνες, μάλιστα, δημοσίευσε τη μεγαλύτερη και πιο περιεκτική έρευνα για τη νέα εποχή του κλάδου HoReCa. Η έρευ- να είναι διαθέσιμη για όλη την αγορά με στό- χο να συμβάλλει στην εξέλιξη του κλάδου.