Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
22.06.2022, 09:00

Έρχεται πρόγραμμα για αντικατάσταση επαγγελματικών ψυγείων

Έρχεται πρόγραμμα για αντικατάσταση επαγγελματικών ψυγείων

Tην προκήρυξη νέας δράσης ανακύκλωσης για επαγγελματικά ψυγεία που επίσης ανήκουν στην κατηγορία των ενεργοβόρων συσκευών ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης.

Θυμίζουμε ότι το Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει το “Εξοικονομώ” για τις επιχειρήσεις.

To νέο Εξοικονομώ αφορά αποκλειστικά την ενεργειακή αναβάθμιση συνολικά 9.700 μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα διατεθούν συνολικά 450 εκατ. ευρώ με στόχο τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας της λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με τον “πήχη” για την εξοικονόμηση να είναι κατ’ ελάχιστον στο 30% του ενεργειακού κόστους.

Tο ύψος της επιδότησης θα καθορίζεται από το είδος των επιλέξιμων δαπανών, την περιοχή που δραστηριοποιείται η επιχείρηση και το μέγεθός της.

Στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται ενεργειακές αναβαθμίσεις κτηρίων, ενεργειακή αναβάθμιση παραγωγικών διαδικασιών, συστήματα ανάκτησης θερμότητας στο πλαίσιο παραγωγικών διαδικασιών, εγκατάσταση έξυπνων ενεργειακών συστημάτων, ηλεκτρικά οχήματα διανομής κ.λπ.

Πιο αναλυτικά, θα χρηματοδοτείται η αντικατάσταση συστημάτων ψύξης και θέρμανσης με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης και θα προβλέπεται η διευκόλυνση της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις στέγες επιχειρήσεων ή και σε όμορα οικόπεδα, προκειμένου να εξασφαλίζεται ενεργειακή αυτάρκεια σε συνδυασμό με την εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης.