Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
22.06.2022, 10:04

Η Γρηγόρης ανοίγει 5 νέα καταστήματα στην Γερμανία και 20 στην Ελλάδα φέτος

Η Γρηγόρης ανοίγει 5 νέα καταστήματα στην Γερμανία και 20 στην Ελλάδα φέτος

Σε τροχιά ανάπτυξης είναι η Γρηγόρης, που σχεδιάζει να αναπτύξει το δίκτυο των καταστημάτων της σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Πρόσφατα, η αλυσίδα άνοιξε το έκτο κατά σειρά κατάστημά της στην Γερμανία, καθώς μετά την Νυρεμβέργη και το Βερολίνο, επεκτείνεται και στο Ρόιτλινγκεν. 
Ειδικότερα, η Γρηγόρης διαθέτει αυτή τη στιγμή 15 καταστήματα σε Γερμανία, Κύπρο και Ρουμανία και σκοπεύει να επεκτείνει την παρουσία της με νέα καταστήματα σε αυτές τις χώρες. 
Με έμφαση την Γερμανία και κάνοντας προσεκτικές κινήσεις και επιλογές, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της αγοράς αυτήν την περίοδο, στόχος της Γρηγόρης είναι να ανοίξει περίπου 5 νέα καταστήματα στο εξωτερικό εντός του έτους.

Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σε ό,τι αφορά την επένδυση, στην οποία προχώρησε η Γρηγόρης στο Ρόιτλινγκεν, όπως πληροφορούμαστε, κινήθηκε σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα από την Ελλάδα, καθώς περιλαμβάνει και επιπλέον στοιχεία που απαιτεί η συγκεκριμένη χώρα. 
Όπως αναφέρουν πηγές της αλυσίδας το κόστος του κάθε καταστήματος διαφοροποιείται ανάλογα με το μέγεθος, τις υπηρεσίες που προσφέρει, τις κατασκευαστικές εργασίες που απαιτούνται κλπ.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Όσον αφορά στις προοπτικές, η Γρηγόρης εξηγεί ότι, σίγουρα είναι αισιόδοξες, γι' αυτόν τον λόγο συνεχίζει τις επενδύσεις στην Γερμανία. Αφενός υπάρχουν πολλοί Έλληνες, που πλέον, έχουν στη διάθεσή τους ένα κατάστημα "από την πατρίδα" και αφετέρου, οι Γερμανοί καταναλωτές δείχνουν μεγάλη προτίμηση στους κρύους καφέδες και τις ελληνικές παραδοσιακές πίτες.
 
ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ Β. ΕΛΛΑΔΑ
Το δίκτυο της Γρηγόρης στην Ελλάδα απαρτίζεται από 355 καταστήματα, υπολογίζοντας και τα νέα ανοίγματα του α' εξαμήνου, ενώ στόχος είναι να ανοίξει 20 νέα σημεία κατά το δεύτερο μισό του έτους
Στόχευση της αλυσίδας είναι να ανοίξει καταστήματα σε όλες τις πόλεις και τα νησιά της Ελλάδας και επιπλέον να ενδυναμώσει την παρουσία της στην Βόρεια Ελλάδα
Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Γρηγόρης λειτουργεί 50 καταστήματα στην Κρήτη, ένα από τα πιο ισχυρά δίκτυα εντός της Ελλάδος.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΝΟΥΜΕΡΑ ΤΟΥ 2019
Η Γρηγόρης αναπτύσσεται θετικά και ανοδικά στο πεντάμηνο του 2022 συγκριτικά με το 2021, με τη διοίκηση να εκτιμά ότι είναι κοντά στο να προσεγγίσει τα νούμερα του 2019, έτος με ιδιαίτερη ανάπτυξη.
“Οι επόμενοι μήνες του καλοκαιριού εκτιμούμε ότι θα συμβάλλουν σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα”, επισημαίνει η αλυσίδα.

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.