Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
25.06.2022, 14:55

Callao On the Coast: Μια νέα γευστική πρόταση στην Κέρκυρα

Callao On the Coast: Μια νέα γευστική πρόταση στην Κέρκυρα

Στο κοσμοπολίτικο νησί του Ιονίου, το Callao On the Coast έρχεται να καταθέσει τη δική του πρόταση στη χαλάρωση και στην απόλαυση – έτσι άλλωστε πρέπει να είναι τα καλοκαίρια μας. Η ομάδα του φιλοδοξεί να το αναδείξει σε κορυφαίο day-to-night προορισμό για όσους επισκέπτονται τη σμαραγδένια Κέρκυρα. Το όνομά του (Callao) σημαίνει βότσαλο και το χρωστά στο μέρος που βρίσκεται, δηλαδή σε μία από τις πιο ειδυλλιακές παραλίες της βορειοανατολικής ακτής, στον κόλπο του Καλαμιού.

Το Callao Corfu Beach Bar Restaurant εκφράζει τον μεσογειακό τρόπο ζωής, όπου μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει τον εξωτερικό χώρο, το φως, τη σκιά, τη φυσική δροσιά και την οικειότητα της παρέας. Μεγάλα τραπέζια και άνετα καθιστικά που επιτρέπουν τη συγκέντρωση πολλών ατόμων δημιουργούν μια συναρπαστική και ταυτόχρονα ανέμελη ατμόσφαιρα. Σε ένα περιβάλλον όπου ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός εναρμονίζεται απόλυτα με τη φυσική ομορφιά του τοπίου, το Callao μας προσκαλεί σε ένα γαστρονομικό ταξίδι που συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις.

Ο σεφ Florian Ogici, ο οποίος υπογράφει το μενού, επιλέγει άριστη πρώτη ύλη και τοπικά προϊόντα, για να δομήσει μια ευφάνταστη λίστα πιάτων που ισορροπούν με επιτυχία ανάμεσα στην παραδοσιακή απλότητα και τη σύγχρονη ματιά, αναδεικνύοντας το μεγαλείο της μεσογειακής διατροφής. Το all day menu με γνωστές ελληνικές γεύσεις και προτάσεις με επιρροές από την Κερκυραϊκή και τη Βενετσιάνικη παράδοση σερβίρεται από το μεσημέρι έως αργά το βράδυ, ενώ υπάρχει και ειδικό beach time menu με casual bites για να συνοδεύει τα signature cocktails και τις μπύρες της Κερκυραϊκής Μικροζυθοποιίας.

kaleo4

Στις γευστικές επιλογές πρωταγωνιστούν τα βασικά υλικά της αγαπημένης μεσογειακής κουζίνας και η γεύση τους παραμένει αυτούσια, απαλλαγμένη από περίπλοκες τεχνικές: φρέσκο ψάρι και θαλασσινά, ντόπια κρέατα και λαχανικά, φρέσκιες σαλάτες και χειροποίητα μακαρόνια. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι σύγχρονες εκδοχές της σφυρίδας μπουρδέτο και του κόκορα παστιτσάδα, καθώς και τα εξαιρετικά ωμά - το ταρτάρ από ψάρι ημέρας και θαλασσινά είναι το πιάτο που πρέπει να παραγγείλετε οπωσδήποτε- από αυτή την ενότητα, ενώ επιβάλλεται να πείτε ναι και στο καλαμάρι με μους μαύρου ταραμά. Φυσικά, από το μενού του Callao Corfu Beach Bar Restaurant δεν λείπουν και λαχταριστές vegetarian επιλογές, όπως τα φρέσκα λαχανικά εποχής σε τραγανή tempura batter ή τα φρέσκα tagliolini με πέστο πιπεριάς Φλωρίνης και παλαιωμένο ανθότυρο Κρήτης. Εδώ, θα βρείτε και μια προσεγμένη λίστα κρασιών, με έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα , η οποία αναδεικνύει τις εκλεπτυσμένες γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας δημιουργώντας το ιδανικό pairing για κάθε πιάτο.

kaleo5
Η μοναδική καλοκαιρινή εμπειρία του Callao Corfu Beach Bar Restaurant δεν θα μπορούσε να είναι ολοκληρωμένη χωρίς μοναδικά twisted classics και signature cocktails, που έχουν καταφέρει να συνδυάσουν κλασικά ποτά με σύγχρονες μεθόδους και ελληνικές πινελιές. Μια σειρά πρωτότυπων υλικών, όπως ροζ πιπέρι, λικέρ σύκου, passion fruit puree, λικέρ Μαστίχα, ντόπιο μέλι και επτανησιακό limoncello, συνδυάζονται αρμονικά με υψηλής ποιότητας αλκοόλ. Ρούμι, mezcal, τζιν και τσίπουρο, μοιράζονται τα ράφια με special blended whiskeys και premium βότκες απογειώνοντας τη γεύση.

Γιώτα Παναγιώτου
So Posh