Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
09.08.2022, 09:00

Φούρνος Λεμονή: Εξετάζει επέκταση στην Σερβία – Εγκαινίασε τον 9ο φούρνο

Φούρνος Λεμονή: Εξετάζει επέκταση στην Σερβία – Εγκαινίασε τον 9ο φούρνο

Το ένατο κατάστημά της στην Άθυτο Χαλκιδικής, το οποίο αποτελεί την τέταρτη προσθήκη στο δίκτυό της από το 2016 και έπειτα, εγκαινίασε η εταιρεία Λεμονής, που την τελευταία πενταετία έχει επενδύσει πάνω από €2 εκατ. στην ανάπτυξη του δικτύου και την αναβάθμιση του εξοπλισμού της.
Όπως πληροφορούμαστε, πρόκειται για μια πετρόκτιστη αποθήκη σιτηρών του 1950, εμβαδού 180 τ.μ, η οποία παρέμενε κλειστή από το 1989. Η εταιρεία την ανακαίνισε το τελευταίο εξάμηνο, διατηρώντας όλα τα παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου, που ανήκε στην οικογένεια Κατσάνη για περίπου 40 χρόνια και χρησίμευε για τη συγκομιδή, την αποθήκευση και την εμπορία δημητριακών. Το 1989, η επιχείρηση μεταφέρθηκε σε νέες εγκαταστάσεις, οπότε οι αποθήκες έμειναν αναξιοποίητες.

Η αποθήκη πριν την ανακατασκευή 1
Η αποθήκη πριν την ανακατασκευή


Ανοδικά κινείται το 2022

Μιλώντας στο Horeca Open ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Μιχάλης Λεμονής, υπογράμμισε ότι, το 2022, η εταιρεία καταγράφει άνοδο, αν και το τουριστικό μείγμα που συγκεντρώνει η Κασσάνδρα Χαλκιδικής, δεν ευνοεί την περαιτέρω ανάπτυξη των πωλήσεων.
Όπως διευκρινίζει ο κ. Λεμονής, η περιοχή συγκεντρώνει κυρίως επισκέπτες από το εξωτερικό, ενώ η κύρια αγορά για την εταιρεία είναι οι Έλληνες.
"Από εγχώριους καταναλωτές αντλούμε μεγάλο μέρος των πωλήσεών μας, καθώς οι τουρίστες θα ψωνίσουν, αλλά όχι μεγάλη ποσότητα".
Σε ό,τι αφορά το 2021, η εταιρεία κατέγραψε σαφώς καλύτερη πορεία από το 2020, σημειώνοντας μικρή άνοδο, ωστόσο αυτή η απόδοση δεν έφτασε τα επίπεδα του 2019, που αποτελεί βασικό έτος αναφοράς της εταιρείας.
Ειδικότερα, το 2020 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας κατέγραψε μείωση που άγγιξε το 20%, παρά το ότι η χρονιά μέχρι και την έναρξη του πρώτου lockdown έτρεχε με ανάπτυξη 30% και, όπως αναφέρει ο ίδιος, "το 2020 διαγράφονταν ότι θα ήταν μια λαμπρή χρονιά σε σχέση με το 2019, ωστόσο η πανδημία άλλαξε τα σχέδιά μας".

Με προσεκτικά βήματα η ανάπτυξη

Η εταιρεία Λεμονής διατηρεί συνολικά εννέα καταστήματα στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα, στην Κασσάνδρα, με την πανδημία και τις γεωπολιτικές διαταραχές να έχουν παγώσει, για την ώρα, τα οποιαδήποτε σχέδια ανάπτυξης, σε επίπεδο καταστημάτων, αλλά και νέων concept.
Όπως είπε ο κ. Λεμονής η εταιρεία, αν και είχε σκοπό να επεκτείνει το δίκτυό της στην Ελλάδα πριν την πανδημία, τώρα, μετά τη δύσκολη διετία της Covid, είναι διστακτική λόγω και των πιέσεων που υφίσταται ο κλάδος HoReCa, αλλά και λόγω της έλλειψης καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Ο φούρνος Λεμονή στην Άθυτο σήμερα jpg1
Ο Σέρβος επενδυτής

Αυξημένο ωστόσο είναι το ενδιαφέρον από Σέρβο επιχειρηματία να επενδύσει στην εταιρεία της οικογένειας Λεμονή, με σκοπό να επεκταθεί το brand και να τοποθετηθούν τα προϊόντα του σε καταστήματα της Σερβίας, εξετάζοντας το ενδεχόμενο, ανάλογα και με την εγχώρια ζήτηση, να δημιουργηθεί και ένα δίκτυο καταστημάτων στα Βαλκάνια.
Σημειώνεται ότι, μέχρι στιγμής η εταιρεία συνεργάζεται με καταστήματα του εξωτερικού, στέλνοντας κατεψυγμένα προϊόντα με την υπογραφή της, όπως είναι πίτες και σιροπιαστά.

Διευρυμένο δίκτυο χονδρικής

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία Λεμονής ξεκίνησε ως οικογενειακή επιχείρηση το 1978 στο Παλιούρι Χαλκιδικής και σήμερα, διαθέτει εννιά σύγχρονους και φιλόξενους φούρνους στην Κασσάνδρα και υποστηρίζει ένα διευρυμένο δίκτυο χονδρικής, ενώ παράγει τα προϊόντα της σε νέα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, στα οποία εφαρμόζεται πιστοποιημένο σύστημα διαχείρισης και ελέγχου τροφίμων.

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.