Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
04.10.2022, 20:20

Cevicheria: Ανοίγει στην Αγορά Μοδιάνο – Ποια τα επόμενα σχέδια

Cevicheria: Ανοίγει στην Αγορά Μοδιάνο – Ποια τα επόμενα σχέδια

Στην Αγορά Μοδιάνο θα φιλοξενηθεί το εστιατόριο Cevicheria, που ετοιμάζει μια δημιουργική ομάδα, με εμπνευστή τον ιχθυέμπορο Ηλία Κωνσταντινίδη. Στην ουσία θα είναι ένας πολυχώρος, που θα προσφέρει μια ολιστική fusion εμπειρία της Nikkei κουζίνας του Περού και της Ιαπωνίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο χώρος θα αποτελείται από ένα παραδοσιακό ψαράδικο, με φρέσκα ψάρια, οστρακοειδή και θαλασσινά, με μια πιο… φρέσκια ματιά, ενώ ο πάγκος θα συνεχίζει σε ένα sushi bar, όπου ο shushi chef, θα προσφέρει προσχεδιασμένα πιάτα ή μετά από παραγγελία.
Απέναντι, έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος χώρος, με ανοιχτή κουζίνα, όπου θα σερβίρονται κρύα και ζεστά πιάτα της κουζίνας Nikkei, αλλά και μπαρ, όπου θα σερβίρονται αφρώδη κρασιά, σανγκρία και κοκτέιλ με σάκε, κατάλληλα για να συνοδεύουν τα θαλασσινά.
Την επιμέλεια στα κοκτέιλ την έχει ο bartender Αστέριος Ψαρράς, γνώστης της ιαπωνικής φιλοσοφίας ζωής “Ichi-go Ichi-e” και βραβευμένος με τον παγκόσμιο τίτλο “Nikka Perfect Serve”.
Στην κουζίνα ηγείται ο Αλέξανδρος Ζιγούρης, όποιος ξεκίνησε την καριέρα του σε εστιατόρια της Αθήνας, μεταξύ των οποίων τα Balthazar, Rock & Roll, Egomio Ache κ.ά. Ωστόσο, εντρύφησε στην περουβιανή κουζίνα κατά την πολυετή συνεργασία ως sous chef στο “Nikkei” στην Αθήνα. Την ομάδα στην κουζίνα την συμπληρώνουν οι Φάνης Θεόδωρου και Δημήτρης Μπαντέας, chefs με εμπειρία στην ιαπωνική αλλά και στην ευρωπαϊκή κουζίνα.
Η λέξη Cevicheria σημαίνει "περουβιανό καφενείο", ενώ "Nikkei" λέγονται οι Ιάπωνες μετανάστες και οι απόγονοί τους.
Μεταναστεύοντας στο Περού, οι Ιάπωνες άρχισαν να μεταφέρουν εκεί τις διατροφικές τους συνήθειες. Συνδυάζοντας τις ιαπωνικές τεχνικές μαγειρικής με τοπικά συστατικά, γεννήθηκε η κουζίνα “Nikkei”, με βάση το ωμό ψάρι με φρούτα και λαχανικά.
Το Cevicheria αναμένεται να γίνει το πρώτο εστιατόριο Nikkei στη Θεσσαλονίκη, ενώ στόχος είναι να αποτελέσει ένα comfort και νεανικό εστιατόριο, με προσιτές τιμές.
Όπως πληροφορούμαστε, η ομάδα του Cevicheria έχει ήδη δεχτεί κάποιες πρώιμες προτάσεις σε τουριστικούς προορισμούς, είτε για νέα εστιατόρια είτε για συνεργασίες με ξενοδοχειακούς ομίλους, ωστόσο, προς το παρόν προτιμά να κάνει μικρά και προσεκτικά βήματα.

Πηγή: Ελευθερία Πιπεροπούλου / FnB Daily