Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
14.11.2022, 12:00

Η Σπονδή υποδέχεται τον διάστερο chef Philippe Mille

Η Σπονδή υποδέχεται τον διάστερο chef Philippe Mille

Ότι και να πω για τη Σπονδή θα είναι λίγο. Θα μπορούσα να σταθώ στα βραβεία που έχει αποσπάσει κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, αλλά και αυτό δεν αρκεί. Γιατί πέρα από τις διακρίσεις και τα αστέρια Michelin η Σπονδή σε προσεγγίζει με συναίσθημα, όπως οφείλει να κάνει κάθε εστιατόριο του δικού της επιπέδου. Πιστέψτε με σε αυτό δεν αποτυγχάνει ποτέ. Οι γευστικές της ακροβασίες ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν της Γαλλικής κουζίνας, o συνεχής πειραματισμός και η καινοτομία, αλλά και το υψηλού επιπέδου σέρβις έχουν κάνει το εστιατόριο του Απόστολου Τραστέλη σημείο αναφοράς, άξιο μέλος των Les Grandes Tables du Monde.

Ο βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin, Philippe Mille, από το Domaine Les Crayeres Reims, έρχεται στις 30 Νοεμβρίου 2022 στη Σπονδή. Μαζί με τον Arnaud Bignon, exécutive chef του εστιατορίου Σπονδή, δημιουργούν ένα μοναδικό 4 hands dinner μενού, εμπνευσμένο από τις εποχές και την περιοχή της Καμπανίας, που συνδυάζεται με κορυφαίες επιλογές σαμπάνιας του οίκου Taittinger.

Ο Philippe Mille υπογράφει σήμερα τα μενού του διάστερου εστιατορίου Le Parc και του  Le Jardin. Έχει εργαστεί στις κουζίνες των Bordier, Grondart, Anton, Roth, ενώ υπήρξε το δεξί χέρι του Yannick Alléno στο Le Scribe και του Alain Ducasses στο Le Meurice.

Όπως λέει ο ίδιος και αποδεικνύει σε κάθε του δημιουργία: «Για να είσαι μάρτυρας της ψυχής της σαμπάνιας δεν αρκεί να μαγειρέψεις τη γη ... Πρέπει να καταλάβεις ποια είναι!»  και δεν θα μπορούσα παρά να τον χειροκροτήσω για αυτή του τη σκέψη.

Το μενού της βραδιάς στοιχίζει 170€ ανά άτομο και σας το παραθέτω αυτούσιο για να μη χαθεί η μαγεία. Κλείστε θέση!

4 Hands Dinner Philippe Mille & Arnaud Bignon

Champagne Taittinger

 

Γλασαρισμένη & Ψημένη Κίτρινη Κολοκύθα

Σαμπαγιόν Κολοκύθα-Καφές

Candied & Roasted Butternut Squash

Sabayon Pumpkin-Coffee

 

Αφιέρωμα στην ‘’Notre Dame de Reims’’

Καραβίδα Μαριναρισμένη με Αγουρίδα σαν βιτρό

Tribute to ‘’Notre Dame de Reims’’

Langoustine Marinated with Verjuice like a Stained Glass

 

Χτένια & Μανιτάρια με Pinot Noir

Ζωμός Χαμόβλαστης, Κρέμα απο Νερο Καρυδιού

Scallops & Mushroom with Pinot Noir

Undergrowth Broth, Walnut Water Cream

 

Πάπια

Παντζάρια, Βατόμουρο, Κόκκινο Shiso, Πεύκο

Duck

Beetroot, Blackberry, Red Shiso, Pine nut

 

Ile Flottante Εσπεριδοειδών

Βασιλικός, Μαύρο Λεμόνι, Πράσινο Shiso

Citrus Ile Flottante

Basil, Black Lemon, Green Shiso