Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
20.02.2023, 09:38

Πρώτος ο Ν. Ατζαράς στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Barista

Πρώτος ο Ν. Ατζαράς στο Ελληνικό Πρωτάθλημα Barista

Την πρώτη θέση ανάμεσα στους καλύτερους barista της Ελλάδας κατέκτησε ο Νίκος Αντζάρας - Head Roaster και AST Trainer της εταιρείας Samba Coffee Roasters - στο Hellenic Barista Championship, που φιλοξενήθηκε στην HORECA. 2023, υπό την αιγίδα του SCA Hellas (Specialty Coffee Association).
Η διοργάνωση Hellenic Barista Championship αποτελεί τον κορυφαίο διαγωνισμό καφέ της Ελλάδος, που διοργανώνεται από την Specialty Coffee Association (SCA), με στόχο την ανάδειξη των καλύτερων baristi, αλλά και την ενίσχυση του παγκόσμιου κύκλου επαγγελματιών με πάθος για τον καφέ. Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει την παρασκευή τριών ροφημάτων: ενός ροφήματος espresso, ενός ροφήματος με βάση το γάλα αλλά και ενός signature ροφήματος με την υπογραφή του baristi, τα οποία αξιολογούν οι κριτές με βάση τη γεύση, την καθαρότητα, τη δημιουργικότητα, τις τεχνικές δεξιότητες και τη συνολική παρουσίαση.

ΠΡΩΤΟΣ ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ
Ο Νίκος Αντζάρας, βρέθηκε στη 1η θέση του Hellenic Barista Championship για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς το 2022 είχε κερδίσει και πάλι τον ίδιο τίτλο, ο οποίος του έδωσε το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα - Worldwide Barista Championship, τον Σεπτέμβριο του 2022 στην Μελβούρνη, όπου είχε κατακτήσει τη 13η θέση, φτάνοντας μέχρι τους ημιτελικούς. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα συμμετείχαν οι κορυφαίοι baristi από όλο τον κόσμο, με δοκιμασίες τις οποίες αξιολόγησε η κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από ειδικούς και σημαντικές διεθνείς προσωπικότητες του καφέ.

Ο ΚΑΦΕΣ
Χρησιμοποιώντας τον καφέ competition Geisha Double Phase Natural Anaerobic, από τη φάρμα Cañas Verdes του Παναμά - Abu Coffee, ο πρωταθλητής barista του ελληνικού πρωταθλήματος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο World Barista Championship 2023, για 2η χρονιά. Η μεγάλη διοργάνωση φέτος θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το καλοκαίρι του 2023.