Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
12.06.2023, 08:00

Focus Bari: Αυξάνονται οι απαιτήσεις των καταναλωτών από τα καταστήματα εστίασης

Focus Bari: Αυξάνονται οι απαιτήσεις των καταναλωτών από τα καταστήματα εστίασης

Οι αλυσίδες café και τα εστιατόρια ταχείας εξυπηρέτησης κατέχουν σημαντική θέση στη ζωή των Ελλήνων, όμως με την πάροδο του χρόνου ο πήχης έχει ανέβει και οι απαιτήσεις τον καταναλωτών για καλύτερη εξυπηρέτηση και ποιότητα των υλικών αυξάνονται, όπως επισημαίνει η νέα έρευνα της Focus Bari με τίτλο "Οι Έλληνες, τα Café και H Ταχεία Εστίαση", η οποία διεξήχθη τον Ιούνιο 2023.
Ειδικότερα, η πλειοψηφία των Ελλήνων επισκέπτονται, έστω και σπάνια, café και εστιατόρια ταχείας εξυπηρέτησης (QSR), είτε για takeaway, είτε για επιτόπια κατανάλωση.


Τα Cafe είναι μια καθημερινή συνήθεια, ενώ τα QSR έχουν πιο αραιή επισκεψιμότητα.




Τα Café είναι πιο δημοφιλή σε άντρες & νεαρές ηλικίες




Τα QSR είναι πιο δημοφιλή στις πολύ νεαρές ηλικίες




Οι Έλληνες καταναλωτές έχουν θέσει τα δικά τους κριτήρια για την επιλογή café και εστιατορίων ταχείας εξυπηρέτησης, με την ποιότητα και την τιμή να κυριαρχούν.
Ποιότητα, προσωπικό/εξυπηρέτηση & value for money είναι τα Top 3 κριτήρια για το αγαπημένο Cafe.




Ανάλογα με τα κριτήρια επιλογής, υπάρχουν και κριτήρια εγκατάλειψης που έχουν θέσει οι καταναλωτές για τα αγαπημένα τους καταστήματα, με την ποιότητα, την υγιεινή και τη συμπεριφορά του προσωπικού να βρίσκονται στα top 3. Αγνά υλικά, τιμές και καθαριότητα είναι τα Top 3 κριτήρια για το αγαπημένο εστιατόριο ταχείας εστίασης.



Αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους οι καταναλωτές θα εγκατέλειπαν το αγαπημένο τους café, επισημαίνεται ότι η πτώση ποιότητας του καφέ, το απεριποίητο – βρώμικο περιβάλλον σε συνδυασμό με το αδιάφορο και αγενές προσωπικό είναι οι βασικοί λόγοι εγκατάλειψης του αγαπημένου café. 
Επίσης, το απεριποίητο/βρώμικο περιβάλλον, αγενές – αδιάφορο προσωπικό και η πτώση ποιότητας είναι οι Top 3 λόγοι εγκατάλειψης του αγαπημένου εστιατορίου ταχείας εστίαση.