Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
21.07.2023, 19:31

Flow Coffee Store: Βραβεύτηκε από την Zero Waste HoReCa Hub

Flow Coffee Store: Βραβεύτηκε από την Zero Waste HoReCa Hub

Με την Ενεργειακή Κοινότητα Καρδίτσας συνεργάστηκε η τοπική αλυσίδα καφεστίασης Flow Coffee Store για την αξιοποίηση των υπολειμμάτων του καφέ από τα καταστήματά της, δημιουργώντας από αυτά το εναλλακτικό βιοκαύσιμο coffee pellet.
Όπως αναφέρει στο FnB Daily ο εκπρόσωπος της Ενεργειακής Κοινότητας Καρδίτσας, Βασίλης Φιλίππου, το εν λόγω project υλοποιείται το τελευταίο χρονικό διάστημα και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός νέου τύπου βιοκαύσιμου.
Ο ιδιοκτήτης του Flow Coffee Store, Δημήτρης Σίμος, ανέφερε ότι η ανακύκλωση λειτούργησε πιλοτικά, ενώ πρέπει να τοποθετηθούν ειδικοί κάδοι με σκοπό να αυξηθεί η συλλογή και να ενισχυθεί η παραγωγή βιοκαύσιμου.

ΣΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΦΕ
Ο κ. Φιλίππου εξηγεί ότι τα επόμενα πλάνα είναι να δημιουργηθεί ένα δίκτυο συλλογής υπολειμμάτων καφέ και σε άλλους νομούς εκτός Καρδίτσας, προκειμένου να συλλεχθούν υπολείμματα καφέ από αλυσίδες καφεστίασης. Επιπλέον, επιδίωξη είναι να εγκατασταθούν λέβητες βιομάζας σε δημοτικά κτήρια, που να λειτουργούν χωρίς πετρέλαιο αλλά με τα υπολείμματα καφέ.
"Η Καρδίτσα έχει δυναμικότητα συλλογής 600 τόνων υπολειμμάτων καφέ το έτος", λέει ο κ. Φιλίππου, και συμπληρώνει ότι η επεξεργασία του καφέ και η μετατροπή του σε coffee pellet γίνεται σε μονάδα της Ενεργειακής Κοινότητας Καρδίτσας.

ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
"Βραβεύουμε τις πρώτες 53 διακρίσεις, τις εταιρείες που κατάφεραν να μετρήσουν την πρόοδό τους και το ποσοστό των αγαθών που ανακυκλώνουν, ενώ παράλληλα δίνονται χρηματικά έπαθλα σε 3 επιχειρήσεις που είναι μέλη μας και έχουν εφαρμόσει καλές πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης και οικονομίας", εξηγεί στο FnB Daily η Public Affairs, Communications και Sustainability Manager για Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρο της The Coca-Cola Company, Μαρία Τζελέπη, λέγοντας ότι η πρώτη απονομή είναι μόνο η αρχή, καθώς θα δοθούν και άλλα έπαθλα και θα διακριθούν και νέες εταιρείες μέχρι τέλος του 2023.



Μαρία Τζελέπη, Public Affairs, Communications και Sustainability Manager για Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρο της The Coca-Cola Company

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΘΛΑ
Το Flow Coffee Store διακρίθηκε από τα μέλη της επιτροπής απονομής Zero Waste HoReCa διακρίσεων, λαμβάνοντας το πρώτο χρηματικό έπαθλο αξίας €1.000.
Το δεύτερο έπαθλο αξίας €750 απέσπασε το Kallichoron Art Boutique στην Αστυπάλαια και το τρίτο ύψους €500 ο Elaiolithos Luxury retreat & restaurant στην Νάξο.

Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.