Ικανοποιημένοι αλλά συγκρατημένα σισιόδοξοι είναι οι ιδιοκτήτες εστιατορίων μετά την επαναλειτουργία της εστίασης, υπογραμμίζοντας στο HoReCa Open ότι όσοα καταστήματα διαθέτουν ικανοποιητικούς εξωτερικούς χώρους έχουν καλύτερη πορεία πωλήσεων, συγκρητικά με άλλα, ενώ παράγοντες, όωπς η διεύρυνση του ωραρίου θα ενισχύσει τον τζίρο, που είναι πιεσμένος.
ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ: ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ
Ικανοποιημένος από την επαναλειτουργία της εστίασης και την πορεία των καταστημάτων εμφανίζεται ο Ιδιοκτήτης του oμίλου Καστελόριζο, Αντώνης Σταύρου, ο οποίος, μιλώντας στο HoReCa Open διευκρινίζει ότι δεν άνοιξαν όλα τα καταστήματα του oμίλου.
"Πάμε αρκετά καλά, αλλά δεν καταφέραμε να τα ανοίξουμε όλα. Δεν άνοιξε για παράδειγμα το Όμικρον και οι Ορίζοντες, καθώς είναι εστιατόρια ιδιαίτερης κουζίνας και ήθελαν μια διαφορετική προετοιμασία".
Σε ό,τι αφορά το delivery, υπηρεσία που ήταν ενεργή στα καταστήματα Καστελόριζο σε Κηφισιά και Βάρκιζα και K. Grill σε Πειραιά, Τζιτζιφιές και Βούλα, ο ίδιος εξηγεί ότι, αν και συνεχίζεται να προσφέρεται η υπηρεσία, ωστόσο παρατηρείται μεγάλη πτώση στην Κηφισιά και μικρότερη στο Κ. Gril. "Δεν το έχουμε σταματήσει, γιατί εξακολουθεί ο κόσμος και το ζητάει", αναφέρει ο ίδιος.
Τόνισε τέλος, ότι, "η πορεία του κλάδου εξαρτάται από την πορεία του τουρισμού", ενώ πρόσθεσε πως, "ο εμβολιασμός και στα self-tests έχουν βοηθήσει πολύ και αισθανόμαστε σίγουροι για την πορεία".
Αντώνης Σταύρου, Ιδιοκτήτης, όμιλος Καστελόριζο
TGI FRIDAYS: ΒΟΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ
Ικανοποιητική είναι η κίνηση στα καταστήματα των TGI Friday’s, τα οποία διαθέτουν καλούς εξωτερικούς χώρους, όπως επισημαίνει στο HoReCa Open o General Manager της αλυσίδας, Νίκος Νέγκας.
"Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι λειτουργούμε μόνο έξω και εξαρτάσαι από το πόσο χώρο έχεις εξωτερικά και σε όσους δεν το πληρούν αυτό η κίνηση είναι πολύ χαμηλή, ενώ δεν βοηθά και το ότι πρέπει να σηκωθεί ο κόσμος στις 22:45", αναφέρει ο κ. Νέγκας. Σε ό,τι αφορά το delivery, ο ίδιος τονίζει ότι για την ώρα διατηρεί τη δυναμική του.
Νίκος Νέγκας, General Manager, TGI Friday's
WAGAMAMA: ΔΙΩΧΝΟΥΜΕ ΚΟΣΜΟ - ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ
Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στο κατάστημα Wagamama στην Κηφισιά, όπως αναφέρουν πηγές της αλυσίδας στο HoReCa Open με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν όλους όσοι έρχονται στο κατάστημα, καθώς δεν διαθέτει μεγάλο εξωτερικό χώρο.
"Αναγκαστικά διώχνουμε κόσμο, γιατί δεν έχουμε τον χώρο που χρειαζόμαστε και είμαστε γεμάτοι, ειδικά σε ώρες αιχμής", εξηγούν.
Σε ό,τι αφορά το κατάστημα της αλυσίδας στο Golden Hall, το οποίο, όπως και άλλα αντίστοιχα καταστήµατα, είχε κλείσει πριν τις γιορτές όταν άνοιξαν τα εμπορικά κέντρα, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο συγχρωτισμού, πηγές με γνώση αναφέρουν ότι απαγορεύεται η προσέλευση του κόσμου στο κατάστημα και επιτρέπεται το delivery που είχε καταργηθεί πριν το Πάσχα. "Περιμένουμε σχετικά ανακοίνωση από το Υπουργείο, για να μας επιτρέψουν να ανοίξουμε. Υποθέτουμε ότι θα είναι μετά τις 15 του μήνα, αλλά δεν είναι σίγουρο".
Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Στέλλα Αυγουστάκη
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.