Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
30.12.2021, 20:13

SavorEat: Robot chef φτιάχνει vegan burger προς €17

SavorEat: Robot chef φτιάχνει vegan burger προς €17

Η ισραηλινή αλυσίδα fast food BBB έχει, εδώ και λίγες μέρες εντάξει στο menu της ένα vegan burger, το οποίο παρασκευάζεται από ένα chef robot, που προσαρμόζει το ψήσιμο και τη σύνθεσή του ανάλογα με τα γούστα των πελατών, ενώ μπορεί να ετοιμάσει τρία διαφορετικά burger.

"Είναι η πρώτη φορά που ένα μηχάνημα παρασκευάζει αυτόματα ένα εξατομικευμένοburger", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ρασέλι Βίζμαν, διευθύνουσα σύμβουλος της SavorEat, της ισραηλινής start-up, που εξειδικεύεται στην παραγωγή εναλλακτικών κρέατος και βρίσκεται πίσω από την όλη ιδέα.

Το μηχάνημα αναμειγνύει διάφορα συστατικά, όπως φασόλια, πατάτες και ρεβύθια, προκειμένου να φτιάξει ένα μείγμα "που μοιάζει σε εκείνο του αληθινού κρέατος", είπε η Βίζμαν, η οποία δημιούργησε το 2018 την εταιρεία της μαζί με δύο καθηγητές του Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, ενώ το burger είναι έτοιμο σε λίγα λεπτά.

"Η καινοτομία", σύμφωνα με τη διευθύνουσα σύμβουλο του ομίλου BBB Αχούβα Τούργκεμαν, είναι ότι ο πελάτης επιλέγει τα συστατικά και το ρομπότ εκτελεί χωρίς κανείς να αγγίζει το burger, το οποίο τοποθετείται στη συνέχεια με το χέρι μεταξύ δύο φετών ψωμιού.

Σε πρώτη φάση, όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να δοκιμάσουν αυτήν την εναλλακτική πρόταση στα εστιατόρια της Χερτσλίγια, κοντά στο Τελ Αβίβ, έναντι περίπου €17 σε combo με πατάτες τηγανιτές και αναψυκτικό.