Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
26.01.2022, 12:00

Οι απατήσεις για αξιολογήσεις από τη Google έφεραν μπελάδες

Οι απατήσεις για αξιολογήσεις από τη Google έφεραν μπελάδες

Δύο εστιατόρια βρέθηκαν στο επίκεντρο αφού έγιναν viral φωτογραφίες ενός υπαλλήλου που ενημέρωσε ότι οι εργαζόμενοι έπρεπε να κερδίσουν online κριτικές με "πέντε αστέρια", προκειμένου να διατηρήσουν τη δουλειά τους.

Τόσο το Tio Taco, όσο και το Tequila Bar, έχουν βρεθεί στο έλεος του διαδικτύου.

"Κάθε υπάλληλος σέρβις για το FOH πρέπει να λαμβάνει τουλάχιστον 5 αξιολογήσεις Google το μήνα για να παραμείνει στη θέση του από τον Φεβρουάριο του 2022", ανέφερε το σημείωμα. (Το FOH αναφέρεται σε εκείνους τους υπαλλήλους που εργάζονται σε επαφή με τους πελάτες).

Η εταιρεία γρήγορα υπαναχώρησε από την πολιτική με την Danielle Smith, διευθύντρια της Tio, να λέει στην The Post ότι ο υπάλληλος που το δημοσίευσε έκτοτε απολύθηκε.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Triple T, Thomas Bonfiglio - ο οποίος κατέχει τρεις τοποθεσίες Tio και επτά Tommy - είπε ότι η οδηγία που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη "δεν ήταν η πολιτική μας".

"Στην επιχείρηση εστιατορίων, δεν απολύουμε κανέναν, εξακολουθούμε να προσπαθούμε να προσλάβουμε ανθρώπους", είπε στο NJ Advance Media, λέγοντας ότι ένας βοηθός διευθυντής δημοσίευσε τις απαιτήσεις χωρίς καμία έγκριση από ανώτερα στελέχη.