Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
02.02.2022, 12:00

Starbucks: Το συνδικάτο εργαζομένων εξαπλώνεται σε 60 καταστήματα

Starbucks: Το συνδικάτο εργαζομένων εξαπλώνεται σε 60 καταστήματα

Μετά από την ιστορική συγκρότηση και ίδρυση σωματείου εργαζομένων στο πρώτο εταιρικό κατάστημα των Starbucks, στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, οι εργαζόμενοι πλέον οργανώνονται σε περισσότερες πολιτείες και καταστήματα.

Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης σε 60καταστήματα και 19 αμερικανικές πολιτείες κινητοποιούνται με σκοπό την ίδρυση επιχειρησιακών σωματείων και τη διενέργεια εκλογών. Υπάλληλοι από δεκαπέντε καταστήματα συμμετείχαν τη Δευτέρα σε κινητοποίηση προς την ομοσπονδιακή εργατική ένωση, ζητώντας από τους κρατικούς αξιωματούχους να ορίσουν τη διενέργεια εκλογών. Η συγκεκριμένη κίνηση συμπίπτει με την έναρξη των διαπραγματεύσεων για συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ των Starbucks και των εργαζομένων στο Μπάφαλο.

Τον περασμένο μήνα, οι εργαζόμενοι στα Starbucks σε τρία καταστήματα της Νέας Υόρκης διεξήγαγαν εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων στα σωματεία τους. Αυτές τις ημέρες, περίπου 30 εργαζόμενοι στα Starbucks στην πόλη Μέσα της Αριζόνα ολοκληρώνουν τις δικές τους συνδικαλιστικές εκλογές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σε συνολικό επίπεδο η πρόσφατη εκλογική κινητοποίηση των συνδικάτων επηρεάζει μόνο ένα μικρό μέρος από τα σχεδόν 9.000 καταστήματα τις εταιρείας στις ΗΠΑ.

Τα αιτήματα των εργαζόμενων στα Starbucks αφορούν καλύτερη εκπαίδευση και αυξήσεις στις αμοιβές, αναζητώντας μια άμεση γραμμή συνεννόησης με τη διοίκηση της εταιρείας.