Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
09.02.2022, 09:00

Dunkin: Γιατί αγόρασε 31 καταστήματα και θα τα κρατήσει

Dunkin: Γιατί αγόρασε 31 καταστήματα και θα τα κρατήσει

Η Dunkin έκανε κάτι που δεν είχε κάνει εδώ και καιρό: Αγόρασε μερικά εστιατόρια. Η αλυσίδα καφέ με έδρα τη Μασαχουσέτη έκλεισε deal για την απόκτηση 31 τοποθεσιών στο Οχάιο. Και ενώ η εταιρεία με τα χρόνια έχει αναπτυχθεί με μονάδες franchise, αυτή τη φορά δεν σχεδιάζει να τις πουλήσει.

Αντίθετα, η εταιρεία σχεδιάζει να διατηρήσει έναν μικρό αριθμό δικών της εστιατορίων για να κατανοήσει καλύτερα τα ζητήματα που επηρεάζουν την αλυσίδα. Αποτελεί μέρος μιας ευρείας στρατηγικής franchising της μητρικής εταιρείας Inspire Brands, η οποία θέλει όλες οι επωνυμίες της να λειτουργούν ορισμένα εστιατόρια,.

"Στο παρελθόν αγοράζαμε προβληματικές αγορές ως γέφυρα", δήλωσε ο πρόεδρος της Dunkin, Scott Murphy, σε συνέντευξή του. "Αυτή τη φορά θα είναι λίγο διαφορετικά", επεσήμανε.

Η εταιρεία δεν σκοπεύει να αλλάξει το μοντέλο της και οι franchisee θα συνεχίσουν να κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος των 9.500 τοποθεσιών της αλυσίδας στις ΗΠΑ. Αλλά η Dunkin θέλει τελικά να έχει 100 έως 200 τοποθεσίες για να δοκιμάσει νέες ιδέες και να αποκτήσει μια καλύτερη αίσθηση του τι έχουν να κάνουν οι franchisees.

"Αυτό μας βοηθά να πλησιάζουμε στις καθημερινές λειτουργίες", είπε ο Murphy.

Οι μεγαλύτερες και παλαιότερες επωνυμίες γρήγορου φαγητού έχουν αποφύγει τη λειτουργία των καταστημάτων τις τελευταίες δύο δεκαετίες, προτιμώντας να αφήνουν τους franchisees να είναι αυτοί που θα λειτουργούν τις τοποθεσίες.