Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
08.02.2022, 12:00

Γιατί η πρόβλεψη ζήτησης είναι ζωτικής σημασίας

Γιατί η πρόβλεψη ζήτησης είναι ζωτικής σημασίας

Τα εστιατόρια σήμερα λειτουργούν σε έναν ανταγωνιστικό και εξαιρετικά πολύπλοκο επιχειρηματικό χώρο, επομένως μία από τις υψηλότερες προτεραιότητες είναι η δημιουργία στρατηγικών σχεδίων που θα μειώσουν τη σπατάλη τροφίμων για την αποφυγή χαμένων εσόδων. Σύμφωνα με το Rethink Food Waste Through Economics and Date, ο τομέας εστιατορίων των ΗΠΑ παράγει 11,4 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων τροφίμων ετησίως, που ισοδυναμούν με ζημίες άνω των $25 δισ..

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη ζήτηση των καταναλωτών που πρέπει να λάβουν υπόψη οι ιδιοκτήτες εστιατορίων στη διαδικασία προγραμματισμού τους. Κακές καιρικές συνθήκες, συνεδρίες και διακοπές στο σχολείο, μεγάλες εκδηλώσεις καθώς και περιορισμοί πανδημίας. Δυστυχώς, ο υπολογισμός αυτών των επιρροών της εξωτερικής ζήτησης δεν είναι απλός.

Τα καλά νέα είναι ότι ενώ μπορεί να είναι δύσκολο, δεν είναι αδύνατο. Υπάρχουν στρατηγικοί τρόποι με τους οποίους οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν δεδομένα και αναλύσεις για να βελτιστοποιήσουν τον προγραμματισμό τους για να προβλέψουν καλύτερα τις ανωμαλίες ζήτησης, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ακριβέστερες προβλέψεις, μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων.

Καθώς βρισκόμαστε τώρα στο έλεος δύο ετών μη φυσιολογικών συνθηκών και περιορισμών στα εστιατόρια, τα ιστορικά δεδομένα για την πρόβλεψη της ζήτησης δεν είναι αρκετά.

Το κλειδί για το ξεκλείδωμα της ακριβούς πρόβλεψης είναι η κατανόηση του περιβάλλοντος κάθε τοποθεσίας και του πώς επηρεάζει τα πρότυπα ζήτησης του καταστήματος. Ενώ πολλά εστιατόρια μπορεί να βρίσκονται υπό την ομπρέλα μιας μεγάλης εταιρείας, αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι κάθε τοποθεσία έχει την ίδια προοπτική στη ζήτηση.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ένα αθλητικό γεγονός μπορεί να μην αυξάνει τη ζήτηση τόσο, όσο ένα επιχειρηματικό συνέδριο, και το αντίστροφο.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες, δεν χρειάζεται να είστε επιστήμονας δεδομένων – απλά πρέπει να δείτε τη μεγαλύτερη εικόνα που περιλαμβάνει τον συνολικό αντίκτυπο των εκατοντάδων γεγονότων που θα μπορούσαν να συμβούν σε μια δεδομένη τοποθεσία ανά πάσα στιγμή.