Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
16.02.2022, 12:00

White Castle: Βάζει ρομπότ σε 100 ακόμη εστιατόρια

White Castle: Βάζει ρομπότ σε 100 ακόμη εστιατόρια

Η White Castle θα αναπτύξει το ρομπότ Flippy 2 σε 100 ακόμη από τα 350 εστιατόρια της, ως μέρος της υπάρχουσας συνεργασίας της αλυσίδας burger με τη Miso Robotics, η οποία ξεκίνησε το 2020.

Το ρομπότ κουζίνας αναλαμβάνει το έργο ενός ολόκληρου σταθμού τηγανίσματος, απομακρύνοντας την πίεση από την κουζίνα, όπου παρατηρείται έλλειψη προσωπικού. Η Miso Robotics ανέφερε σε έγγραφα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ωστόσο, ότι το ρομπότ δεν θα αντικαταστήσει την εργασία και μπορεί πραγματικά να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των "chef techs" που είναι εκπαιδευμένοι να διαχειρίζονται το ρομπότ..

Η χρήση του Flippy 2 από το White Castle είναι μία από τις μεγαλύτερες αναπτύξεις εργαλείων κουζίνας ρομπότ μέχρι σήμερα. Η αλυσίδα μπέργκερ δεν διευκρίνισε πόσος χρόνος χρειάζεται για να εγκατασταθεί η τεχνολογία σε ένα εστιατόριο.

Η White Castle άρχισε να δοκιμάζει το Flippy σε ένα μόνο εστιατόριο το 2020 προτού επεκτείνει το προϊόν σε 10 επιπλέον μονάδες πέρυσι. 

Η Miso υποστηρίζει σταθερά ότι τα ρομπότ της δεν υποκαθιστούν την εργασία στο εστιατόριο, αλλά αντίθετα επιτρέπει στους εργαζόμενους να εκτελούν άλλες εργασίες, αποφεύγονταςτο ψήσιμο. Τα συστήματα της Miso χρησιμοποιούν επίσης τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσουν την απόδοση του ρομπότ με την πάροδο του χρόνου.

"Οι εργασίες που μπορεί να εκτελέσει είναι μερικές από τις πιο επικίνδυνες εργασίες στην κουζίνα, βελτιώνοντας τελικά την εμπειρία των εργαζομένων, ελευθερώνοντας χρόνο για να επικεντρωθούν σε πιο ουσιαστική δουλειά", υποστήριξε η Miso.

"Οι μάγειρες αντιπροσωπεύουν το 60% του συνολικού μισθολογικού κόστους για ένα εστιατόριο. Η λύση αυτοματισμού της Miso Robotics μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας", δήλωσε η Miso.

Η Buffalo Wild Wings δοκιμάζει αυτήν τη στιγμή το προϊόν Flippy Wings σε μερικές τοποθεσίες.