Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
21.02.2022, 09:00

Πώς αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ την κατάσταση με την έλλειψη αβοκάντο

Πώς αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ την κατάσταση με την έλλειψη αβοκάντο

Σχεδόν μια εβδομάδα αφότου οι ΗΠΑ σταμάτησαν τις εισαγωγές αβοκάντο από το Μεξικό, οι υπεύθυνοι εστιατορίων σε όλη τη χώρα μετρούν πόση προσφορά τους έχει απομείνει και υπολογίζουν τι θα κάνουν στη συνέχεια.

Ο Robert Maynard, Διευθύνων Σύμβουλος του Famous Toastery, 26 καταστημάτων για πρωινό και μεσημεριανό, πουλάει πολλά αβοκάντο.

Υπάρχει φυσικά τοστ με αβοκάντο και μια δημοφιλής ομελέτα με γέμιση αβοκάντο.

"Σήμερα, είμαστε εντάξει», είπε ο Maynard. Όπως σημείωσε υπάρχουν αποθέματα για λίγες εβδομάδες.

 

Διαβάστε επίσης: Το αβοκάντο σε έλλειψη και στις ΗΠΑ

 

Μετά από αυτό, ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν το Famous Toastery θα έχει αβοκάντο στο μενού του.

Ο συναγερμός σήμανε το Σάββατο, μια μέρα πριν από το παραδοσιακά βαρύ για το αβοκάντο Super Bowl, όταν οι ΗΠΑ διέκοψαν την εισαγωγή μεξικανικού αβοκάντο.

Η αλυσίδα El Pollo Loco ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι είχε επαρκή προμήθεια αβοκάντο για το άμεσο μέλλον.

"Αλλά εάν συνεχιστούν οι περιορισμοί στις εισαγωγές, θα χρειαστεί να λάβουμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την πιθανή έλλειψη αβοκάντο στην αγορά των ΗΠΑ", δήλωσε ο μεταβατικός διευθύνων σύμβουλος της El Pollo Loco.

Η απώλεια των μεξικανικών αβοκάντο στην αλυσίδα εφοδιασμού είναι τεράστια - περίπου το 80% των φρούτων που καταναλώνονται στις ΗΠΑ προέρχονται από το Μεξικό. Η χώρα έχει περισσότερους από 30.000 οπωρώνες αβοκάντο και το Μεξικό εξήγαγε 2,8 δισεκατομμύρια λίβρες αβοκάντο στις ΗΠΑ το 2018.