Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
21.02.2022, 12:00

Shake Shack: Διπλές αυξήσεις μέσα στο 2022

Shake Shack: Διπλές αυξήσεις μέσα στο 2022

Η Shake Shack σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές της κατά 3%-3,5% τον Μάρτιο, μετά από παρόμοια αύξηση τιμής τον Οκτώβριο του 2021, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας fast-casual, Randy Garutti.

"Το περιβάλλον του πληθωρισμού των μισθών, των εμπορευμάτων και της εργασίας εξακολουθεί να επηρεάζει σημαντικά τα περιθώρια κέρδους των εστιατορίων μας. Αναμένουμε αυτή η δυναμική να συνεχιστεί στο ορατό μέλλον", είπε ο Garutti, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί το κόστος και πιθανώς να λάβει νέα αύξηση της τιμής αργότερα αυτό το έτος.

Ο Garutti είπε ότι η αλυσίδα θα αυξήσει επίσης τις προμήθειες για παραγγελίες μέσω παράδοσης τρίτου μέρους στο 15%, από το προηγούμενο 10%, σε σύγκριση με τις τιμές στα εστιατόρια.

"Αυτό μας δίνει την ευκαιρία για καλύτερη κερδοφορία σε αυτά τα κανάλια και ακόμη περισσότερους λόγους να οδηγήσουμε τους ανθρώπους στα δικά μας ψηφιακά κανάλια", είπε ο Garutti.

"Ξεκινήσαμε φέτος με πολύ μεγαλύτερη αστάθεια στην επιχείρηση λόγω της Omicron. Το πρώτο τρίμηνο παρουσιάζει συνήθως μια εποχιακή πτώση στις πωλήσεις σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο, αλλά τον Ιανουάριο μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων COVID περιόρισε την ικανότητά μας να στελεχώσουμε και να κρατάμε όλα τα εστιατόρια μας πλήρως ανοιχτά".