Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
22.02.2022, 09:00

McDonalds: Πιέσεις σε προμηθευτές χοιρινού για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων

McDonalds: Πιέσεις σε προμηθευτές χοιρινού για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ζώων

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Carl Icahn ξεκίνησε μια διαμάχη με τα McDonald's για τη μεταχείριση των γουρουνιών.

Ο Carl Icahn, γνωστός για τις ακτιβιστικές του δράσεις,  αν και διαθέτει μόλις 200 μετοχές στη δημοφιλή εταιρεία γρήγορου φαγητού, ξεκίνησε τον αγώνα του, προτείνοντας δύο νέα διευθυντικά στελέχη για το διοικητικό συμβούλιο, σε μια κίνηση που αφορά την τήρηση των δεσμεύσεων σχετικά με το χοιρινό κρέας.

"Πραγματικά νιώθω συμπάθεια γι’ αυτά τα ζώα και για την περιττή ταλαιπωρία που βιώνουν", δήλωσε ο Icahn σε πρόσφατα συνέντευξή του στο Bloomberg.

Στόχος των πρωτοβουλιών του επενδυτή είναι η McDonald’s να αναγκάσει όλους τους προμηθευτές χοιρινού να εγκαταλείψουν την πρακτική διατήρησης των γουρουνιών σε εξαιρετικά μικρούς χώρους, όπου μετά βίας μπορούν να κινηθούν.

Η αμερικανική εταιρεία στοχεύει να έχει επιτύχει αυτόν τον στόχο, σε ποσοστό 100%, έως το 2024. Παρόλα αυτά, η αρχική δέσμευση των McDonald’s αναφερόταν στο 2012, δηλαδή πριν από δέκα χρόνια.

"Δεν πρόκειται να μας κοροϊδεύουν πια" σχολίασε ο Icahn, αμφισβητώντας τις προθέσεις του κολοσσο.

O 86χρονος επιχειρηματίας υπολογίζεται ότι διαθέτει περιουσία πέριξ των $20 δισ. και θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους και πιο επιτυχημένους άνδρες των ΗΠΑ.