Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
23.02.2022, 09:00

Σοβαρές αναταράξεις στη Fat Brands - Έρευνα για απάτη του CEO

Σοβαρές αναταράξεις στη Fat Brands - Έρευνα για απάτη του CEO

Σοβαρές αναταράξεις σημειώνονται στη Fat Brands (πτώση άνω του 20% στη μετοχή) αφού η μητρική εταιρεία αποκάλυψε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της βρισκόταν υπό έρευνα εδώ και μήνες.

Η Fat Brands ανακοίνωσε ότι το Γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ για την Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνια και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς γνωστοποίησαν στην εταιρεία τον Δεκέμβριο ότι είχαν ξεκινήσει έρευνα για τον CEO, Andrew Wiederhorn.

Η κυβέρνηση αναζητά έγγραφα και υλικά που σχετίζονται με τη συγχώνευση της Fat Brands με την Fog Cutter Capital Group τον Δεκέμβριο του 2020. Η Fog Cutter Capital είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Fat Brands και ο Wiederhorn είναι ο πλειοψηφικός της μέτοχος.

Οι ερευνητές εξετάζουν αποζημιώσεις, επεκτάσεις πιστώσεων και άλλα οφέλη που μπορεί να έχει λάβει ο Wiederhorn ή η οικογένειά του.

Η αποκάλυψη ακολούθησε δημοσίευμα των Los Angeles Times ότι οι κατηγορίες κατά του Wiederhorn περιλαμβάνουν απάτη σε τίτλους και τραπεζική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και απόπειρα φοροδιαφυγής. Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες έκαναν έφοδο στο σπίτι του για του Andrew Wiederhorn, Thayer Wiederhorn και της συζύγου του.

"Η κυβέρνηση ενημέρωσε την Fat Brands για την έρευνά της και η Εταιρεία συνεργάζεται πλήρως", δήλωσε η Fat Brands στο CNBC. "Η Εταιρεία δεν είναι στόχος της έρευνας", πρόσθεσε.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Wiederhorn βρίσκεται υπό έρευνα για οικονομικά εγκλήματα. Το 2004 ομολόγησε την ενοχή του για την υποβολή ψευδούς φορολογικής δήλωσης,  ενώ ήταν επικεφαλής της Fog Cutter Capital. Πλήρωσε πρόστιμο $2 εκατ. και πέρασε περισσότερο από ένα χρόνο στην ομοσπονδιακή φυλακή του Όρεγκον.