Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
23.02.2022, 12:00

Η απάντηση των McDonald’s για τους προμηθευτές χοιρινού

Η απάντηση των McDonald’s για τους προμηθευτές χοιρινού

Πρωτοβουλίες για την ευημερία των… γουρουνιών στα McDonald’s αναλαμβάνει ο ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn, αν και διαθέτει μόλις 200 μετοχές στη δημοφιλή εταιρεία γρήγορου φαγητού, όπως είναι γνωστό εδώ και μέρες.

Ο Carl Icahn πρότεινε δύο νέα μέλη στο διοικητικό συμβούλιο των McDonald's για να πετύχει το στόχο του και όπως ήταν αναμενόμενο έχουμε την αντίδραση της εταιρείας.

Η αλυσίδα με έδρα το Σικάγο απέρριψε τις θέσεις του Icahn και αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει τις ίδιες απαιτήσεις από τη Viskase, έναν προμηθευτή στις βιομηχανίες χοιρινού κρέατος και πουλερικών. Ο Icahn είναι ο πλειοψηφικός ιδιοκτήτης αυτής της εταιρείας, αποκάλυψε η McDonald's.

"Η ιδιοκτησία του Icahn του παρέχει μοναδική έκθεση στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο κ. Icahn δεν έχει καλέσει δημόσια τη Viskase να υιοθετήσει δεσμεύσεις παρόμοιες με αυτές της δέσμευσης της McDonald's το 2012", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

O 86χρονος επιχειρηματίας υπολογίζεται ότι διαθέτει περιουσία πέριξ των $20 δισ. και θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους και πιο επιτυχημένους άνδρες των ΗΠΑ.