Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
30.03.2022, 10:00

Πώς τα plant based αλλάζουν τις τάσεις για το fast food

Πώς τα plant based αλλάζουν τις τάσεις για το fast food

Καθώς οι ιδέες των εστιατορίων με βάση τα φυτά συνεχίζουν να κλιμακώνονται, το κόστος των εναλλακτικών πρωτεϊνών θα είναι σύντομα σε θέση να ανταγωνιστεί τα βασικά κρέατα.

Έτσι υποστηρίζουν ο Lucas Bradbury, Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του Project Pollo με έδρα το Σαν Αντόνιο του Τέξας, και η Nicole Marquis, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος του HipCityVeg με έδρα τη Φιλαδέλφεια, οι οποίοι μοιράστηκαν τις απόψεις τους σχετικά με την αλλαγή της αντίληψης για το γρήγορο φαγητό κατά τη διάρκεια ενός διαδικτυακού σεμιναρίου.

Τόσο ο Bradbury όσο και η Marquis συμφώνησαν ότι οι καταναλωτές σήμερα θέλουν ταχύτητα και ευκολία - αυτές οι πτυχές του γρήγορου φαγητού δεν έχουν αλλάξει.

Αλλά οι επισκέπτες τώρα αναζητούν νόστιμα τρόφιμα που είναι υγιεινά και όχι επιβλαβή για τα ζώα. Και επιλέγουν επωνυμίες που αντιμετωπίζουν καλά τους εργαζόμενους και προστατεύουν τον πλανήτη.

"Βλέπουμε περισσότερους ανθρώπους που ενδιαφέρονται να τρώνε τουλάχιστον ένα γεύμα φυτικής προέλευσης την ημέρα. Και, όταν αυτό το γεύμα είναι πραγματικά νόστιμο, μπορεί να ανοίξει το μυαλό των ανθρώπων στην κατανάλωση δύο ή τριών γευμάτων φυτικής προέλευσης", είπε η Marquis.

Ωστόσο, με το κόστος των αγαθών να αυξάνεται στα ύψη, ο Bradbury είπε ότι το Project Pollo στοχεύει στο να μην μετακυλίει το πληθωριστικό κόστος στους καταναλωτές, ώστε η επιχείρηση να παραμείνει ανταγωνιστική απέναντι στους παραδοσιακούς παίκτες fast-food.

Ο Bradbury βασίζεται στη μεγάλη κλίμακα για να τον βοηθήσει να διατηρήσει τις τιμές χαμηλά και η αλυσίδα των 13 μονάδων προσπαθεί να φτάσει τον στόχο των 100 μονάδων μέχρι το 2025.

Το Project Pollo έκανε πρόσφατα τη μετάβαση σε ένα νέο φυτικό κοτόπουλο που ονομάζεται Tindle, το οποίο μοιάζει τόσο πολύ με το κοτόπουλο, που μερικοί vegans παραπονέθηκαν.

Το HipCityVeg είχε επιτυχία με ένα μπέργκερ της Beyond Meat, είπε η Marquis, λέγοντας ότι τόσο η Beyond όσο και η Impossible Foods έχουν πετύχει το σωστό προφίλ γεύσης.

Και οι δύο αλυσίδες δήλωσαν ότι η πλειοψηφία των πελατών τους δεν είναι vegan ή χορτοφάγοι.