Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
01.04.2022, 09:00

Εστιατόρια: Πώς πλήττονται από την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου

Εστιατόρια: Πώς πλήττονται από την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου

Τα δύο τρίτα των εστιατορίων πλήττονται από την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου. Οι υψηλότερες τιμές του φυσικού αερίου έχουν επηρεάσει αρνητικά περίπου το 68% των προσπαθειών ανάκαμψης των μικρών επιχειρήσεων, σύμφωνα με νέα δεδομένα από την Alignable.

Το 66%των ιδιοκτητών εστιατορίων αναφέρει ότι πλήττεται τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου. Για ορισμένους αυτά τα άλματα τιμών έχουν επηρεάσει τις πωλήσεις παράδοσης. Αυτή η διαταραχή έρχεται καθώς το 83% των ιδιοκτητών εστιατορίων ανέφεραν ότι εξακολουθούσαν να προσπαθούν να επανακάμψουν στις αρχές Μαρτίου.

Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτιναχθεί σχεδόν κατά 50% σε ετήσια βάση και σημειώνουν υψηλά ρεκόρ σε αρκετές αγορές. Οι αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου συνδυάζονται με ένα ποσοστό πληθωρισμού που βρίσκεται σε υψηλό 40 ετών και αναμένεται να αυξηθεί μέχρι τον Απρίλιο, σύμφωνα με το CBS News.

Ορισμένα εστιατόρια μπορεί να επηρεαστούν περισσότερο από άλλα, καθώς οι καταναλωτές αλλάζουν τρόπο ζωής. Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι οι υψηλότερες τιμές του φυσικού αερίου μπορεί να αποτρέψουν τους καταναλωτές από το να οδηγούν τόσο πολύ, κάτι που θα μπορούσε να μειώσει τις επισκέψεις στα εστιατόρια με αυτοκίνητο. 

Εστιατόρια που βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στην παράδοση, όπως το Papa John's, θα μπορούσαν επίσης να δεχτούν ένα χτύπημα, καθώς ορισμένοι πάροχοι διανομής μεταφέρουν τις επιβαρύνσεις καυσίμων στους καταναλωτές. Το καλό φαγητό θα μπορούσε επίσης να επηρεαστεί αρνητικά, καθώς οι καταναλωτές μετατοπίζουν τις δαπάνες τους για να αντισταθμίσουν το υψηλό κόστος καυσίμων.

Οι καταναλωτές πιθανότατα έχουν ένα όριο, σύμφωνα με το Reuters/Ipsos. Εάν οι τιμές του φυσικού αερίου φτάσουν τα $6 το γαλόνι, η πλειονότητα των Αμερικανών θα ξόδευε λιγότερα στα εστιατόρια.