Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
05.04.2022, 11:00

Primeval Foods: Μπιφτέκια από κρέας λιονταριού για τα εστιατόρια του Λονδίνου

Primeval Foods: Μπιφτέκια από κρέας λιονταριού για τα εστιατόρια του Λονδίνου

H Primeval Foods εκτιμά ότι τα ακριβά εστιατόρια στο Λονδίνο θα σερβίρουν σύντομα πιάτα με κρέας κυταροκαλλιέργειας και λανσάρει μπιφτέκια...λιονταριών, μπριζόλες τίγρη και ρολά σούσι με ζέβρα.

Αυτά είναι μεταξύ των προϊόντων που λανσάρει εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων, ελπίζοντας ότι τελικά θα είναι ευρέως διαθέσιμα στην αγορά.

Όπως μεταδίδει ο Independent, μόλις τα προϊόντα λάβουν έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές, η Primeval Foods εκτιμά ότι τα εστιατόρια με αστέρια Michelen στο Λονδίνο θα είναι από τα πρώτα που θα προσφέρουν τα πιάτα της, με περαιτέρω σχέδια για επέκταση σε μεγαλύτερη κλίμακα, ακόμη και σε τοπικά super market.

Το καλλιεργούμενο κρέας είναι μια μέθοδος παραγωγής που επιτρέπει στις εταιρείες να παράγουν τρόφιμα από οποιοδήποτε είδος χωρίς να σφάζουν ζώα. Παράγεται μέσω της καλλιέργειας κυττάρων ζώων, γεγονός που επιτρέπει στους παραγωγούς να αναπαράγουν το διατροφικό προφίλ του συμβατικού κρέατος.

Δεδομένου ότι το καλλιεργούμενο κρέας δεν παράγεται ακόμη σε βιομηχανική κλίμακα, εξακολουθεί να υπάρχει σχετική αβεβαιότητα σχετικά με τα οφέλη του στην προστασία του πλανήτη. Αλλά οι επιστήμονες εκτιμούν γενικά ότι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής καλλιεργούμενου κρέατος είναι σημαντικά χαμηλότερες από αυτές του κρέατος που παράγεται συμβατικά.

Σύμφωνα με μελέτη για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η παραγωγή καλλιεργούμενου κρέατος συνεπάγεται περίπου 7 με 45% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας από το συμβατικό ευρωπαϊκό κρέας, ενώ οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου είναι κατά 78 με 96% χαμηλότερες.