Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
29.04.2022, 09:00

Chipotle Mexican Grill: Αύξησε τις τιμές 4% - Δεν κάλυψε την αύξηση του κόστους τροφίμων και εργασίας

Chipotle Mexican Grill: Αύξησε τις τιμές 4% - Δεν κάλυψε την αύξηση του κόστους τροφίμων και εργασίας

Η Chipotle Mexican Grill, ο γίγαντας των μπουρίτο, αύξησε τις τιμές επιπλέον κατά 4% στα τέλη του περασμένου μήνα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να καλύψει την αύξηση του κόστους εργασίας και των τροφίμων στην αλυσίδα, όπως ανακοίνωσαν την Τρίτη τα στελέχη της.

Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους της Chipotle σε επίπεδο εστιατορίων για το πρώτο τρίμηνο ήταν 20,7%, από 22,3% κατά την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Chipotle, Brian Niccol, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με αναλυτές, αναγνώρισε την τρέχουσα αστάθεια.

"Αν και τα περιθώρια κέρδους των εστιατορίων μας παραμένουν ανώμαλα λόγω του πληθωρισμού, έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε υπομονετικοί όσο το κόστος είναι ευμετάβλητο", δήλωσε ο Niccol, προσθέτοντας ότι είναι βέβαιος ότι η εταιρεία του θα ανακτήσει τα περιθώρια κέρδους της "με την πάροδο του χρόνου".

Οι υψηλότερες τιμές για τα αβοκάντο, τις τορτίγιες και τα γαλακτοκομικά προϊόντα επέφεραν το μεγαλύτερο πλήγμα στα περιθώρια κέρδους της Chipotle.

Ο πληθωρισμός των εμπορευμάτων ήταν 12% έως 13% κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

"Αυτή ήταν πραγματικά η πιο δύσκολη περίοδος που έχω δει ποτέ, όσον αφορά τα εμπορεύματα", δήλωσε ο CFO Jack Hartung. "Είναι ο υψηλότερος πληθωρισμός που έχω δει ποτέ".

Ο Hartung δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι τιμές των τροφίμων ή των συσκευασιών θα μειωθούν σύντομα, αλλά ότι φαίνεται να έχουν σταθεροποιηθεί, "τουλάχιστον προς το παρόν". 

Το κόστος εργασίας

Τα εστιατόρια της Chipotle είναι τώρα καλύτερα επανδρωμένα από ό,τι ήταν πριν από την πανδημία, δήλωσε ο Niccol. Επί του παρόντος, το 85% έως 90% των μονάδων είναι στελεχωμένες στα συνιστώμενα επίπεδα- πριν από την πανδημία, μόνο το 80% περίπου ήταν σε αυτό το εύρος.

Η Chipotle άνοιξε 51 νέα εστιατόρια, ενώ σχεδιάζει να ανοίξει συνολικά 235 έως 250 τοποθεσίες μέχρι το τέλος του έτους. Τουλάχιστον το 80% αυτών των καταστημάτων θα διαθέτουν drive-thru. Η αλυσίδα έκλεισε το τρίμηνο με 3.014 μονάδες.