Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
28.04.2022, 09:00

Η Starbucks "έκλεψε' στέλεχος των McDonald's και ετοιμάζει τεχνολογικό μετασχηματισμό

Η Starbucks "έκλεψε' στέλεχος των McDonald's και ετοιμάζει τεχνολογικό μετασχηματισμό

Η Starbucks προσέλαβε την Deb Hall Lefevre, πρώην στέλεχος της διεθνούς εταιρείας καταστημάτων ψιλικών Alimentation Couche-Tard, η οποία διαχειρίζεται την Circle K, ως νέο επικεφαλής των υπηρεσιώντεχνολογίας της. Η Lefevre εργαζόταν για 16 χρόνια στη McDonald's σε διάφορες θέσεις, μεταξύ των οποίων και αντιπρόεδρος για τις παγκόσμιες επιχειρηματικές λύσεις και τους επιχειρηματικούς μετασχηματισμούς.

Η Lefevre διαδέχεται τον προσωρινό CTO. Hans Melotte. στις 2 Μαΐου. Ο Melotte ανέλαβε τον ρόλο όταν η επί μακρόν CTO. Gerri Martin-Flickinger. παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο.

Αυτή σηματοδοτεί την τρίτη αλλαγή στελέχους της Starbucks από τότε που ο Howard Schultz έγινε προσωρινός διευθύνων σύμβουλος στις 4 Απριλίου, την τρίτη του θητεία ως επικεφαλής της εταιρείας. Η αλυσίδα καφέ πρόσθεσε τον Frank Britt ως επικεφαλής στρατηγικής και αποδέσμευσε τη γενική σύμβουλο, Rachel Gonzalez, με ένα πακέτο αποχώρησης ύψους 7,6 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τα έγγραφα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η αλλαγή του CTO της Starbucks συμπίπτει με τις σκέψεις της εταιρείας να προβεί σε αλλαγές στο πρόγραμμα πιστότητας και στις λειτουργίες drive-thru, ανέφερε την Παρασκευή το Reuters. Η Starbucks αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με τυχόν αλλαγές στις δραστηριότητές της, αλλά εκπρόσωπος δήλωσε ότι η εμπειρία της Lefevre με εταιρείες λιανικής πώλησης πολλαπλών μονάδων και τεχνολογικού μετασχηματισμού την καθιστούσε ιδανική υποψήφια.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος άφησε να εννοηθεί ότι η Starbucks σκεφτόταν τεχνολογικές προσαρμογές στο πρόγραμμα ανταμοιβών της κατά την κλήση για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου της Starbucks τον Οκτώβριο.

Από το 1ο τρίμηνο του 2022, το πρόγραμμα ανταμοιβών της Starbucks είχε αυξηθεί κατά 21% σε ένα ρεκόρ 26,4 εκατομμυρίων ενεργών μελών 90 ημερών, οδηγώντας περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε επαναφορτίσεις καρτών Starbucks. Τα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης αντιπροσώπευαν επίσης το 53% των δαπανών στις τοποθεσίες Starbucks στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Παρόλο που οι ανταμοιβές μέσω κινητού ήταν μια τεράστια ευλογία για την εταιρεία, οι εργαζόμενοι της Starbucks στη Νέα Υόρκη, την Καλιφόρνια, το Νιου Τζέρσεϊ και τη Μασαχουσέτη δήλωσαν στο Restaurant Dive ότι οι παραγγελίες μέσω κινητού που πραγματοποιούνται στην εφαρμογή της εταιρείας αποτελούν πηγή χάους στο χώρο του καταστήματος...