Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
27.05.2022, 09:00

Ο ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn δεν έπεισε τους μετόχους της McDonald's

Ο ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn δεν έπεισε τους μετόχους της McDonald's

Ο ακτιβιστής επενδυτής Carl Icahn έχασε στη διαμάχη του με την McDonald's, καθώς οι μέτοχοι δεν επηρεάστηκαν από τις ανησυχίες του για την προστασία των ζώων.

Η καταμέτρηση των ψήφων κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας έδειξε ότι οι υποψήφιοι του Icahn για το διοικητικό συμβούλιο έλαβαν ψήφους μόνο από το 1% περίπου των μετοχών.

"Προχωρώντας προς τα εμπρός, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Ηγετική Ομάδα της McDonald's παραμένουν επικεντρωμένοι στη συνέχιση της λήψης μέτρων που υποστηρίζουν και προωθούν τις αξίες μας, ενώ δεσμεύονται να εξυπηρετούν τα συμφέροντα όλων των μετόχων μας", ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ο Icahn κατέχει μόνο περίπου 200 μετοχές της McDonald's, ένα μικροσκοπικό μερίδιο που δεν του έδινε μεγάλη επιρροή στις ψηφοφορίες.

Έγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του CNBC αποκάλυψαν ότι ο Icahn είχε προσκληθεί να μιλήσει στη συνέλευση, αλλά αποσύρθηκε πριν από δύο ημέρες. Ο Icahn δεν παρέστη στη συνεδρίαση.

Η ιστορία ξεκίνησε το Φεβρουάριο

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής αποκάλυψε πως μέρος του σχεδίου του για τη βελτίωση των περιβαλλοντικών, κοινωνικών και πολιτικών ζητημάτων της McDonald's είναι ο καθορισμός ενός χρονοδιαγράμματος για την αύξηση των εσόδων της εταιρείας από εναλλακτικές πηγές πρωτεΐνης. Ωστόσο δεν έπεισε.

Πρόσφατα, πρότεινε δύο άτομα τα οποία θεωρεί ως τα πλέον κατάλληλα προκειμένου να ενταχθούν στο ΔΣ της εταιρείας και τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο, θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στη μελλοντική πορεία και εξέλιξή της.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζει πως θα βοηθήσουν την αλυσίδα να απομακρυνθεί από την εξάρτησή που έχει από τα προϊόντα κρέατος και συγχρόνως, θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση ανησυχιών και προβλημάτων γύρω από την αλυσίδα εφοδιασμού.

Η McDonald's ανέφερε στις αρχές Απριλίου ότι αναμένεται να δαπανήσει περίπου $16 εκατ. για την υπόθεση με τον επενδυτή.